Mereka Yang Terbaik..!

12/03/2013

Broccoli Patties

Salam,lama tak bersiaran so kembali semula untuk menitipkan barang ser dua kata.
Kali nih nak share satu menu yang boleh dikatakan sebagai menyihatkan ,enak dan mudah dibuat..
yang penting sesuai untuk seisi famili dari anak-anak kecil hingga yang dewasa.

Resepi patti ni saya google sahaja ye akak-akak sekelian cuma derhaka sikit-sikit untuk kesesuaian anak tekak serta berdasarkan bahan-bahan yang ada di rumah
resepi asal dari sini  tetapi dalam resepi harus di bakar dalam oven tetapi saya ubahnya dengan cuma bakar/grill atas no-stick pan sahaja
Saya juga menambah lada hitam sebagai perisa tambahan,maybe kalian juga boleh menambah cilipadi jika mahu pedas tetapi sebab nak bagi anak kecil saya makan maka saya tidak letak cilipadi..selain itu saya tak gunakan keju cheddar hanya parmesan sahaja sebab keju cheddar takda dirumah.
Brokoli juga saya stim dahulu seketika  lebih kurang tak sampai seminit,sekejap je cukup berubah warna sebab nanti nak bakar plak kan.
Enak di makan begitu sahaja,atau boleh ikut cara saya heheh iaitu dengan menjadikannya

taraaaa

Saya guna mini bun bergandum penuh yang saya beli di kedai Roti Boy,saja-saja beli tengok comel je bila balik umah tak tau nak makan ngan apa..so sebelum tarikh luput tamat eloklah saya gunakannya

maka terhasil lah hidangan yang enak ini

Sengaja ngengada buat caramelized onions atau dengan kata lain bawang karamel..mudah je nak buat bawang karamel nih uols boleh google mana-mana resepi mudah yang lain.
saya ikut resepi dari sini,atau kalian boleh juga ikut mana-mana resepi yang ada..




Selamat mencuba,semoga perkongsian ini dapat memberi manfaat pada kalian.

1 ulasan:

Rose Azadir berkata...

Assalamualaikum…saya blogwalking kat sini. Jemput datang ke blog saya yer http://ibu2ahmad.blogspot.com . Saya follow sini n kalau sudi follow la saya balik yer…

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...