Mereka Yang Terbaik..!

4/21/2010

Bila dia sudah pandai..

Sejak dua menjak nih haku memang kene beri perhatian yg lebih pada setiap perlakuan Qaseh bknla berniat nk kongkong beliau haku tau beliau takkan berani lari dari umah..takkannye sanggup nak tinggalkan mak yg paling beliau sayangi ini..

Tapi yele tau jela pangai budak tecik sebaya beliau semua mende nk tahu,nak pegang semua ni pon berkaitan ngn perkembangan minda beliau gak so haku xnk halang tapi harusla berwaspada agar beliau tak wat mende2 yg bleh membahayakan diri beliau..cthnye kelmarin haku nmpak Qaseh mcm kunyah sst lam mulut haku tau mst ade something sbb kalo mknn dia akn terus telan skali tgk hambik ko dawai kokot nasibla tak telan lg..selalunye dia suke sangat amik benang atau kain felt memang dia x telan dia biar je lam mulut..huh bahaya sungguh.

So bbrapa bln yg lepas haku ade singgah kt Fabulousmom.com kat Puchong sambil cari nursing wear haku rembat gak mende yg haku rasa stiap umh yg ade ank2 kecik harus ade.. Nampak ni haku ikat ngn getah gelang je xtahn Qaseh asek nk buka tutup pintu kabinet dapo.Tp now dia dh leh buka dah getah ni selain selongkar brg2 beliau suke bersantai lam ni..siap goyang2 kaki lagi..

last haku buh gak lah mende alah ni cabinet slide lock..huh baru padan muke xleh buka dh huahuahua..


angle lock tuk laci almari solek,brg solek xbyk tapi byk dokumen penting..salah satu drawer peberet Qaseh tuk di' kemaskini kan'



Qaseh jarang sentuh kat sini..tapi ape salahnye berjaga2 sebelum kene ye tak..





kabinet dapo lagik..haku bnyk letak mende tajam kat laci atas tu dulu Qaseh tak sampai skrg beliau dh boleh capai mende lam tu..igt nk beli magnet yg macam kt Ikea tu leh tepek pisau bagai.




Sebelum ni Qaseh leh masuk lam drawer bawah siap bersantai bagai siler rujuk entri ini..kalo pelekat tu xkuat leh minta gam kat gajah mmg kuat woo..






corner cushion sesuai kat bucu2 tajam..tapi Qaseh leh cabut mende alah ni xpasal2 jd barang menan beliau lak..




Jangan marah yea..sibuk ni mengemas mak saya tu tak tau mengemas cara saya wat baru betul ekekeke - hrmm dulu lam sehari 4-5 kali gak haku duk kemas buku2 n majalah lam bilik las2 haku biorkn dia dh puas 'baca' baru haku kemas nk halang nnt mengamuk lak haku xsuke sepah2 ni serabut otak.


Psst..haku ske soping kat Fabulous Mom tu sbb suasananye yg tenang je..Qaseh pon sonok berlari-larian ahahah..





2 ulasan:

bizzonline berkata...

bgsla..mcm2 terjual skang kan
tggl pandai cari je.

qasehadam berkata...

ye btul tu keselamatan anak2 yg penting..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...