Mereka Yang Terbaik..!

7/01/2010

Nampaknya aku harus amik supplemen



Sejak dua menjak ni memang tak best je aku rasa entahlah agaknye hormon tak seimbang sebab mungkin akan di jajah bendera jepun kot..yang pasti banyak mende tak best berlaku..uwaaa aku lak terkejar-kejar sana sini mana nak menjahit nak melayan si kenit yang semakin hari semakin menguji kesabaran..terus terang aku sangatla kepenatan..aku lak tak sampai hati nak minta encik suami membantu menguruskan kerja rumah sebab beliau pun penat balik kerja dan selalu balik lambat..


Kadang -kadang aku teringin gak nak berjaga lewat malam macam sesetengah orang buleh la aku settlekan kerjaan yang tertunda tanpa gangguan tapi memang tak mampu..mana taknye si kenit pun tidur lewat hari-hari lepas dia tidur baru lah buleh nak rehat tu pun tak berape nak rehat sebab aku ni jenis yang susah nak tidur mudah terjaga..bila bangun pagi memang ler letihhhh yang amat selalu sangat terlelap sambil ngemas toys Qaseh lam box,kemas majalah or buku buku yang beliau sepahkan..pendek cerita seluruh umah ni beliau 'kemaskan' aku lak tak buleh mulakan hari dengan melihat 'kekemasan' itu..mau sakit otak dibuatnye.


Aku penah tertido sambil duduk borak ngan encik suami sementara beliau duk pakai stokin nak bersiap gi kerja..tau-tau dia borak sorang hahahah..itu pasal la aku ingat nak amik supplemen semula(dulu penah amik) Qaseh lak sekarang ni makin menjadi jadi manjanye nak mengempeng je kalau sebelum ni macam nak wean off dah tup tup bila aku bagitahu nanti aku nak susukan dia sampai umur 2 tahun je,mungkin nanti aku plan nak bagi adik lak kat dia terus nak melekat je..tak buleh langsung berpisah ngan aku huhuhu..bila encik suami tanya kat dia nak adik tak pandai lak dia geleng kepala siap marah marah lagi..


So patutkah aku amik supplemen kalo buleh takmo yang ade milk booster ke hape cukuplah nak energy lebih pastu untuk stabilkan sikit hati dan jiwa ku ini..tengah duk ushar ni..nak makan tongkat Ali ke kacip Patimah ke cam tak sesuai sebab Qaseh masih menyusu..hurmmm any idea..??

4 ulasan:

Three Musketeers berkata...

Amik normal suplemen tak bleh ker? Macam kiter skang makan suplemen yang Evening Primrose Oil tue. Alhamdulillah, okey jer...:)

Uda berkata...

yer nurul.. ngko patut ambik suplement.. kesian.. nanti cek abe mu ckp sorang2 lagik..hehehe..
bab umah bersepah.. kawe pun pening paler.. tukang menyepah nyer ramai.. tukang kemas nyer sorang.. fuhh letih bebb..

qasehadam @ nurul berkata...

@Three Musketeers

penah amik time ank dara tp berat naik laa tu yg tembun ni

qasehadam @ nurul berkata...

@Uda
itu lerr..tu la tp ramai ckp suri rumah bleh duk releks je..pdhal kite lnsung xde ms untuk diri sndri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...