Mereka Yang Terbaik..!

5/01/2010

Cam tak caya je aku dah jadi seorang ibu

Qaseh slps bbrapa ari dilahirkan beliau xske dibedung..puasla wat mcm2 sudahnye ankku ini mmg x pnh berbedung pon



Ceh tajuk entri cam xleh blah je macam baru semalam je aku beranak padahal dah nak dapat menantu pon kuikui..jangan marah yer Qaseh mak xkan bocorkan rahsia tentang boiprenmu itu kihkih..yeler kadang2 raser cam baru sat tadi menatap wajah suci si kecil yang baru di kuarkan dari perut ku huhu..dan aku masih tak percaya lagikkk.






Haa jom layanns samada korang nak percaya ke tidak..
  • lepas 9 bulan kawen aku demam peliknye lambat lak baik pastu muntah2 aku pon malas la nk saspek ape2 dlm malas tu gik gak klinik dan aku msh igt lagik bile cam lame je dokter tu nk bgtau aku peknen time tu aku sorang je lam bilik beliau Incik Somi kat luo biler dokter ckp aku peknen aku terus jerit yabedabedu siap lompat2 pastu peluk dokter tu... Haha xdela ekceli aku ketar gigil lutut sebab dok pikir alamak nnt mst sakit nk banak giloo..tetiba takut lak


  • aku tak pernah ade walau sekeping pon gambo time peknen xtau la nape..

  • aku mabuk teruk gak mase trimester pertama sampai kul 2 pagi pon still muntah lg pastu langsung xleh masuk dapo,xleh bau org menumis bagai..dan Incik Somi yg terkial2 kat dapo kene masak..kadang2 sampai terlentang atas lantai sbb dh tak daye asek nk mntah jerr

  • 2-3 kali scan pon tak tau jantina baby tp ramai saspek aku bakal dapat ank laki2 terkezut berok gak biler kuar upenye pompuan.sampai gi mane2 org mst cakap ank aku ni laki..padahal ramalanmu salah belaka

  • kawan2 ckp aku peknen kembo sebab perut ku beso sangat kate mereka la..tp ku nmpak cam slim je kihkih..aku xgidam yg pelik2 tp setiap kali aku rase cam nk makan sesuatu aku akn masak sendiri je sbb aku ni xpandai nk minta2 takut nyusahkn org takpon takut org xnk masakkan nnt aku kempunan lak.

  • mase sarat peknen aku mmg bnyak bergerak time tu posa mmg rajen je g paso ramadhan.malah shari sblum banak aku masih sempat neman Incik Somi soping baju raye beliau pastu siap guna tangga naik umah sanggup tu naik tingkat 6 konon nk bagi senang banak las2 kene operet gak setelah puas meneran gune vakum pon xlepas caitt..

  • walaupon sarat aku still gagahkan diri tuk bangun sahur dan berposa malah ari aku masuk labor room pon aku masih berposa.Aku tinggal posa pon 9 ari je iaitu bermula pas aku banak laa..org sibuk nk raye aku berpantang lak.

  • aku memang cukup bengang je kalo ade mulut2 yg kabo org banak operet ni xdpt pahala xsame cam org yg bersalin normal..gilo ko tau tak kalo aku xsetuju di operet secara emenjensi pasti skrg ni aku sedang brendam ayo mato hanye mampu peluk bantal je..menggigil2 aku dulu dok sain form xsempat bace pon sbb dh xcukup mase dokter dh xbg aku meneran sebab budak xmo kuar padahal kepala budak dh nmpk sikit2 korg leh imejinkn aku siap tarik bju dokter tu 'pehal pon aku nk ank aku selamat lahir kt donia ni'..cehh cam drama lak.
  • ingat lagi ade sorg misi tu ckp kat aku..'hah sayang tul dh terlepas peluang awak nk bersalin normal.'wlpon diawal peknen dulu aku cam takut je nk banak tp sebenarnye mase kat labor room aku sangat bersemangat wlpon Incik Somi xdibenarkan masuk..malah cam xsabo2 lak.
  • kul 10.59 pm Qaseh lahir ngn seberat 3.85kg kat sepital Kajang hospital yg xde lam list aku sbb aku plan nk banak kat hospital Putrajaya takpon Serdang tp dan2 lak time aku nk banak leh lak full..nyesal lak x booking sepital swasta kononnye..




dan aku masih xcaya lagik sebab dulu org selalu cakap aku ni kire cam xsesuai je jadi sorang ibu,bajet aku ni cam selebet la mst xmampu jaga ank..tapi syukurla sampai arini walau aku sedang sakit cmne pon xpnah lagi ade org lain bantu jaga Qaseh semua diuruskn sendirian kami laki bini..

3 ulasan:

Three Musketeers berkata...

Wahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh, besh betul bacer entry nie, sampai teringatkan pengalaman kiter pregnant kan Baby Syahir...:D

Nanti kiter akan citerkan pengalaman kiter pregnantkan Baby Syahir...:D

qasehadam berkata...

@Aiza haha gelak lagik

qasehadam berkata...

@Three Musketeers
ha cepat cite nk dengar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...