Mereka Yang Terbaik..!

7/16/2010

Pak Ndak oh Pak Ndak

Salam Jemaat hari ni tekak saya sakit lepas balik dari Hospital Seremban malam tadi sampai rumah ngam-ngam kul 12 malam..sakit lak tekak ni rasa cam nak demam..

petang semalam encik suami call suh bersiap nak gik hospital tengok Pak Ndak Qaseh iaitu adik ipar saya yang tua dua tahun dari saya (nak gak bagitau)..sebab dikhabarin masuk wad..terkejut gak saya yang saya tahu kelmarinnya biras saya baru selamat melahirkan anak yang kedua tup-tup adik ipor saya yang masih bujang trang tang ni lak yang masuk wad..



Gik hospital pun pas Maghrib gitu ikutkan bukan buleh masuk tapi Pak Ndak ni tak penah masuk wad dia boring dan tak biasa eh lupa nak bagitau pak ndak ni sakit perut,pastu gik hospital doktor tahan sebab kene radang Apendix lak..dah agak agak dah sebabnya..alkisahnya Pak Ndak ni memang suke makan pedas takde pedas tak lalu nak makan so sehari sebelum dia admit wad tu ni dia cerita la dia masak nasi gureng berapi ngan telur dadar berapi hahaha..lepas makan perut dia mengeras dia ingat sekejap je rupanya berterusan tak hilang-hilang sebab sebelum ni selalu kena sembuh ngan buh minyak angin je..

Pak Ndak ni kije kat Port Dickson dah takda sapa kan sedara mara yang lain kami pun gegas la pi jenguk dia..dah tu taknak bagi tahu lak kat mentua saya konon takmau menyusahkan lah huhu

ni gambar Pak Ndak masa raya tahun sudah tengah kutip kuih raya yang Qaseh sepahkan..time ni Pak Ndak pakai baju melayu sedondon biru sama ngan encik suami..

Semalam encik suami je yang masuk saya dan Qaseh tunggu kat luar je tu pun saya ajak adik saya teman sekali dia bawa sekali kawan serumah dia yang lain tidak boringla tunggu kat luar hospital sorang diri di malam Jemaat huhuhu..hari ni tak tau kene bedah ke tak Pak Ndak..

lucunya semalam encik suami cerita Pak Ndak suruh encik suami tolak dia keluar sebab nak merokok haha sehari suntuk tak merokok dah bising tak padan ngan sakit..

pasni tak boleh la nak makan pedas..kalo dia datang umah ni mesti gik buka peti ais cari cili padi padahal dah masak pedas dah lauk tahu dia suke pedas ..memang antu cilipadi tul.


2 ulasan:

::Mamalyna:: berkata...

wahhh...memang kaki pedas! lawak2, tak isap rokok sehari, dah tak keruan jadinyer...hehehe

qasehadam @ nurul berkata...

@::Mamalyna::
tu la mmg kuat isap okok n makan pedas kalo buleh nk suh org teman jaga dia lagik sebab bosan dok kat wad cehh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...