Mereka Yang Terbaik..!

7/27/2010

Coping with Breastfeeding during Ramadhan(SGM)

Salam,Ahad lalu Support Group Meeting(SGM) yang ke-6 telah berjalan dengan lancarnya..dengan tema pink kaler tak sangka gak ramai plak yang datang hari tu,kebanyakkannya ibu-ibu yang baru first time join sgm..tahniah kerana sampai gak kalian dan seronok dapat beramas mesra..lagipun topik kali ni memang sangat sesuai lagi pula tak lama lagi Ramadhan bakal menjelma. kumpulan yang dimoderator oleh kak Kamariah..


kumpulan kedua,saya join kumpulan hok ni di moderator oleh Hanidah

kumpulan bapa-bapa di moderator oleh Puan Rita Rohayu..kak rita siap bawa 'askar-askar' beliau yang kiut miut tuh..
sesi pembentangan daripada kumpulan bapa-bapagambo reramai..sampai tak muat gambo..hahah

Ramai ibu-ibu yang baru first time bakal menyusu anak pada bulan Ramadhan bimbang tak dapat menyusu bayi mereka..ini adalah tanggapan yang silap..yakin pada diri dan tetapkan dalam fikiran memasing.ingat kita cuma tidak makan pada waktu pagi dan tengahari asalkan makanan yang diambil pada waktu sahur dan berbuka itu seimbang insyaallah kite masih dapat menyusukan anak..

Pengalaman rakan-rakan memberitahu kebanyakkannya susu yang diperah pada bulan puasa lebih banyak dari hari biasa...insyaAllah nanti saya akan ceritakan tips dan pengalaman saya yang pernah mengandung dan menyusukan anak dibulan puasa serta dapat berpuasa penuh walaupun saya menghidap gastrik yang dikira tahap kronik la gak di entri akan datang.
Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...