Mereka Yang Terbaik..!

8/11/2010

Hari yang indah itu:Kenangan Ramadhan

Salam Ramadhan..hari ni saya bangun awal dari biasa..nyaris gak terbabas naseb memang kunci jam dua kali..dahla tak prepare apa pun so ringkas je juadah sahur nasi goreng peberet Qaseh(cili merah ditumbuk bersama ikan bilis dan bawang merah)dan juga sambal ikan..hari pertama kena ambik nasi gak sikit hari seterusnya barulah nak makan oat ke ape..nak cite antara kenangan Ramadhan yang takleh dilupakan..banyak sebenarnye kenangan suka duka time Ramadhan huhu.

Ingat lagi beberapa tahun yang lepas masa tu bujang lagi,lebih kurang 10 hari lagi nak raya tetiba malas nak gik kije dah awal-awal lagi malam sebelum tidur tu dah pasang niat nak MC sesaje..siang esoknye gik klinik panel yang berdekatan ngan umah jumpa doktor cakap sakit kepala bajet nak MC la..masa nak gik klinik tuh dah perasan apsal la muka aku nih macam ade biji-biji halus tapi wat tak reti tapi siap tanya doktor lagi..doktor tu cakap agaknye saya guna pencuci muka yang tak sesuai so saya pong terima jela jawapan itu..

Haaaa nak jadi kesahnye..bile balik umah biji-biji tuh makin banyak dah macam ruam kendian sampai ke badan..dan akhirnya esok dan seterusnya sampai raya saya MC terus sebab disyaki demam campak...uwaa tu la padahnya purak-purak sakit last-last bebetul sakit.

Seksanya tuhan saja yang tahu badan gatal takleh nak pakai baju,pastuh asyik kena gik klinik je ambik darah sebab doktor takut kene denggi la pebenda la,sebabkan sakit dan kenkawan lain sibuk kije penah la berbuka ngan nasi putih dan ikan masin sepat serta air masak..sobbs badan lemah tak daya nak beli juadah nak suh pakwe belikan dia takde out station manjang..last bile campak dah turun kat kaki barulah dapat balik kampung heheh..patutnya awal lagi kene balik kampung tapi dah tak da sapa nak tulun hantar kihkih..kena gak stay tunggu sampai orang dah start nak cuti raya..

mehhh layan dulu pic perasan cunnn ku dedulu nih ku snap kat album je xde scanner kan..

pic menghiris perasaan hihi..tahun 2005 kot nih lam bilik apartmen kat Tiara Beach Resort..sebelum dinner tahunan tempat kije lama.Tema dinner time tu kebudayaan ke hape tah..pinggang ku kala ini 24" hokey....kelakor la muke ku time nih lain benooo

lagi pic membelit urat perut time jaman berpoya-poya ngan besfren kat Time Square..tshirt tuh masih ade lam gobok ku sayang nak bagi kat orang..kalo ku yang pakai dah cam barut nangka kot.,sile jangan gelakkk


pic suchi bersih sesegar embun pagi di pagi syawal..umur 17 tahun kot time disnap pada hari raya nan indah..baju kurung tu beli kain hasil simpanan duit belanja sekolah..suh jiran sebelah umah buat,memang besooor baju tuh sampai sekarang muat tapi dah sedekah kat adek ku wat gi kuliah..


ni gambo time saya mengenakan kostom seberat 43kg..pasnih nanti kalo saya tak segan silu akan ditepek lak pic dengan custom yang jauh lebih berattttt....lalalalala



3 ulasan:

Elly & Emmy berkata...

ramping nyer mama nurul.. tak per laa mama.. slow2 berdiet.. ni bulan posa boleh jaga permakanan .. kann.. janji badan sihat dan dapat beribadat..

qasehadam @ nurul berkata...

beklah anak2 ku..cayangg muahh

armouris berkata...

info tentang demam campak di SIHAT SELALU - Demam Campak Berjangkit

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...