Mereka Yang Terbaik..!

8/09/2010

Anak baru sorang badan dah...

walau dah bergelar ibu jangan jadi camni lakkk..letih manjanggggg





Salam kenkawan yang disayangi, lusa insyaAllah Ramadhan akan menjelma..sekejapan nye waktu berlalu..time posa ni lah peluang kite nak berebut nak buat ibadahkan..disamping ni gak peluang untuk menjaga pemakanan kita.sesetengah orang pikir puasa ni kira cam pesta makanan..berbuka mesti nak makan yang sedap-sedap lepas tu mesti kene ade 2-3 jenis lauk pauk..time sahur lak mesti nak kena ada pembuka selera..

Tapi bagi saya puasa ni lah kesempatan bagi saya untuk mengamalkan diet yang seimbang..bye bye fast food..mungkin saya akan masak gak puding or lauk pauk yang sedap dan menyelerakan tapi mungkin dalam kuantiti yang sedikit serta berpada-pada lah.

tahun ni seperti tahun sebelumnya insyaAllah saya akan beraya di kampung halaman bila dah balik kampung mestila akan jumpa sanak saudara,pastu kenkawan lama ya tak..dannnn soklan puaka bagi orang dah kahwen seperti saya ni dah tentula menyentuh soal bentuk badan yang dah lari inci-incinye..antara situasi takleh blah itu ..


  • kalo ade ipar duai ke ape yang tak tau umur kite,awal-awal dah panggil kite akak padahal kite mudeeeee lagi daripada dia(erkkkk xshukeee)sebabnye penampilan kite yang 'vogeh'

  • laa anak ko baru sorang rupenye..aku ingatkan dah 5 tadi..

  • ko peknen ke sekarang? nampak berisi sikit..sambil mulut muncunggg kat perut muncet kite

  • kita sape member lama,tapi dia cam terpinga-pinga..sebab haram jadah tak cam kite ngan penampilan 'vogeh' itu.

  • takde sorang pun sepupu sepapat yang lelaki nak menjeling nakal kat kite walaupon dia tak tau pon kite ni dah kawen ke belum.

  • saudara mara pelawa kita makan beria-ria sebab bajet kite ni mesti kuat makan punye..

tapi kan lagi best kalo cenggini..



  • weh..ko dah kawen ke..ceh tak macam orang dah kawen pun baru nak ngurat ko tadi kata sorang bekas rakan sekelas yang masih bujang terlajak.

  • cantiknya baju ko..kata Cik Joyah jiran sebelah umah sebenarnya Cik Joyah nak cakap cantiknye body ko tapi kejelesan sedang melanda beliau..

  • ala ade suntik ape-ape la tuh takpun sedut lemak ke ape lagi ayat-ayat bernada jeles kuar dari mulut Cik Kiah lak.

  • eh dah anak 4 ke..ingatkan baru kawen tadi..

  • bertuahnya laki ko..alahaiii

Tu baru sikit je hehehe..penah tak kalian lalui situasi di atas..semua orang nak lawa dan cantik tapi kalo dah kawen tu mesti la nak cantik tuk suami kan..so walaupon dah beranak pinak penampilan tetap kena jaga tidak makan hati la dengan kata kata pedih orang(ingatkan diri sendiri sebenarnya..kihkih)


So jangan jadikan Ramadhan ni bulan pesta makanan tapi jadikannya bulan pesta ibadah disamping nilah masanya membuang lebihan lemak yang tak berguna kat tubuh kita ni..tidak seganlah nak jumpa orang kampung nanti bile beraya kelak.

7 ulasan:

Three Musketeers berkata...

Ohh, suker btul dengan entry Nurul kali nie. Insya Allah, everything will be different tau, this Raya, Nurul akan beraya dengan wajah baru...:)

Momma Mia berkata...

wakaka.. bila dipk-pk klako la nurul.
tp paling best part yg BEST tu.. stuju sangat!!

Selamat berpuasa

BIONIC WOMEN berkata...

hadusss...ada jugak ayat2 yg terkena kat batang idung..hahaha..
truk kan persepsi orng ni..harap2 tahun ni akan dapat kata2 yg best tu pulak..hahah

qasehadam @ nurul berkata...

@BIONIC WOMEN

tu la kan..oho penah terkena ke..

qasehadam @ nurul berkata...

@Three Musketeers insyaallh harap nye gitu lerr tidak makan ati lagi laa

qasehadam @ nurul berkata...

@Momma Mia
huhu alin xpe kurus selim..hehe penah sekali tu kan ms bru pindah dulu tegur jiran tanya mak dia mana rupenye umur dia lg tua dr sy pehtu ade ank 2 lagi..mana xnye body solid cam ank dara..igt budak sekolah.

elly n emmy berkata...

hehehe.. kelakar ler entry mama nurul ni.. piwitttt.. nak ngorat cikitt..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...