Mereka Yang Terbaik..!

9/22/2010

Cerita sebelum balik raya

Salam...kepala saya ni sekejap baik sekejap sakit ntah apela naseb badan..pelik tul bile kuar nak shopping barang lagik la sakitnya..sampaikan baru-baru saya beria nak ke Tesco sampai je nak parking kereta rasa cam nak pitam lak,terus rasa kensel nak shopping encik suami ape lagi laju je start keta balik umah..pantang orang kensel shopping laju je beliau memecut,Qaseh lak ngamuk sebab ingat dapat main kereta gerak-gerak dalam tesco tu ala yang bayar RM1.00 kalo tak salah..

Okaylah..nak cerita pasal hari sebelum kami balik raya(cerita ni lum basi yea..udah dipanaskan berulang kali so masih hangat lerr)nampak tak hamper kat atas tu,tu encik suami dapat ada kueh raya lam hamper tuh..kami balik kampung hari Rabu tetengah malam buta kul 12 gerak dari sini plannya nak balik kampung sesudah subuh hari Khamis tapi encik suami tak sabar-sabar nak balik kampung..tahun ni kami beraya di rumah tokwan kat Lanchang(umah mak pak daku lerr)raya ke -2 baru balik Jengka (sebelah suami)..

Kami gerak lambat sebab kena tunggu acik Qaseh (adek saya) baru abeh kerje kul 10.30pm kelakarnye kami siap tunggu depan umah dia lagi kelam kabut minah tu pack barang naseb dah siap pack dah awal-awal..tapi acik mandi kat umah saya,kasi can gak beliau mandi bagai..

Seperti dijangka jalan jam selepas melepasi tol Gombak ingat dapat tol free rupanya hari sebelum tu jerr yang free..memang seksa bile jalan jam nak terkucil bagai,bile sampai kat petronas genting sempah saya gedikss takmo kencing lak malas nak kuar keta sebab Qaseh tidoo atas riba ingat pastu tak jam dah rupenya jam tak hingat..uwaaaa menggiler saya lam keta tanggung seksa kemain lama nak sampai kat Petronas besar menghala ke Bentong tuh..penuh keta tak hingat la kalo tak salah time tu dah nak kul 3pagi ke ape..sejuk-sejuk berlari saya dan acik mencari tandas sekali orang beratur panjang sampai ke jalan,naseb saya tau ada satu lagik tandas lam Petronas tuh dan mungkin orang lain tak berapa tahu ada lagi tandas kat dalam tu so takdela beratur panjang cam orang lain yang guna tandas satu lagik tu..

Dah lega kami meneruskan perjalanan meredah kegelapan malam sampai kat kampung mak saya tengah masak lauk tuk sahur huhu..dah sahur la kami terus..dan tidooooo...maklumla tak tidoo pon lagii..

1 ulasan:

Elly & Emmy berkata...

kehkehkeh.. kelakar laa antie ni.. tu laa.. lain kali jangan tahan2 tau.. bahaya.. takut tak sempat lakk..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...