Mereka Yang Terbaik..!

10/27/2010

Nak let go ke sedekah

Salam..dah lama duk pikirkan hal ni..ehem..ehem sebenarnya ade beberapa barang Qaseh yang ingin saya berikan pada orang tak pastila nak let go atau nak sedekah je pada mereka yang memerlukannya..tapi masalahnya kalo nak sedekah kat orang tak tau sape yang amat perlukannya kalo ikutkan umah anak yatim je la kot tapi barangnya idokla banyak benorrr..sebenarnya saya tak pasti cemana emosi ni kalo sampai kat umah anak yatim ni..saya tak sanggup nak menatap wajah-wajah suci itew...huhu

Emm kenapa nak beri kat orang plak..sebabnya andai diberi rezeki lagi tuk menambah anak di masa depan saya nak besarkannya secara biasa-biasa dan sederhana sudah..lagipun kebanyakkan barang-barang Qaseh seperti walker,buai,stroller dan lelain digunakan sekejap je so nampak membazir lagipun saya rasa lebih sesuai guna baby wearing bawak anak kemana-mana,anak pon selamat berada dalam dakapan kita..kita pon merasa selesa nak bergerak kesana kemari..apa itu baby wearing..?baby wearing bermaksud meletakkan bayi pada badan kita la lebih kurang camtu huhu..so baby akan lebih selesa duk dekat ngan dada si ibu sebab dapat dengar degupan jantung ibu sama seperti ketika mereka dalam kandungan dulu.

Abah Qaseh baru balik kije bawak Qaseh dalam ring sling masa kat Alamanda nih..

Ni plak pouch sling..cumel tak huhu ni saje-saje kat umah tuk dukung time nak buat kije umah.

akan tetapi Qaseh pon tak lama gak guna mende alah ni sesekali je gitu sebab saya mulakan pon time Qaseh dah 5 bulan gitu so rasanya kalo sejak lahir digunakan maybe anak kita lebih mudah tuk biasakan diri..

Apabila guna ring sling atau pouch sling ke pandangan aneh daripada orang ramai memang perkara biasa..apela yang depa pelikkan sangat pon tak tahu padahal mende alah ni kat Barat depa dah guna secara meluas tau..dan harganya pon leh tahan bukan singgit dua..ring sling dan pouch ni saya tempah dengan Kak Shada siap gik umahnya lagi tuk test drive hikhik..dalam majalah Pa & Ma edisi Oktober lepas pon ade demo tentang baby wearing ni dan dah tentula hasil jahitan Kak Shada turut dipaparkan..ada memacam lagi seperti wrap,mei tai dan lelain nanti ade kesempatan saya kisahkannya disini..


psst..saya maseh mencari sesapa yang nakkan barang-barang baby terpakai..sile inform yea..


4 ulasan:

Momma Mia berkata...

let go pun ok if kene dgn harganya

::Mamalyna:: berkata...

nurul, betul kata nurul, barang2 baby yang elok, masih kita boleh gunakan... saya pun layan lyna tue 'bersederhana' sahaja....

tak penah guna ringsling...huhuhu

qasehadam @ nurul berkata...

@Momma Mia

betui tuh

qasehadam @ nurul berkata...

@::Mamalyna::

yup sederhana je tak yah melebih2 kan nnt membazir je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...