Mereka Yang Terbaik..!

12/08/2010

Ricau..ricau..ricau



Lirik Lagu Kalau Cinta - Aliff Aziz ft Joanna


Aliff Aziz

Di lubuk hatiku

Adalah kamu

Sebagai ratu

Joanna

Seluruh Jiwaku

Hanya dirimu

Yang aku mahu

Duet

Telah ku percayakan

Hati ini padamu

Maka kita tak saling risau

Kalau cinta jangan kacau

Kalau sayang tak perlu marah

Kalau ikhlas tak minta berbalas

Serahkan cintamu

Pada yang punya cinta

Joanna

Di lubuk hatiku

Adalah kamu..Yang aku perlu

Aliff Aziz

Seluruh Jiwaku..Hanya dirimuYang aku mahu


Huhu..ni salah satu lagu kegemaran dak tenit nih..maksu dialah bulan lepas time tu sibuk duk pasang lagu nih kat laptop dia si tecik ni dengar terus suka sangat..pantang dengar sibukla dia tergedik-gedik nak menari pastu siap menyanyi lagi walaupon masih pelat tapi tang melodi tu bebetul dia ikut.Kalau dalam keta dengar lagu ni kemain lagi ngan tangan -tangan dia goyang huhu..

Paling lucu kalau dia sebut time lirik 'maka kita tak saling risau' dia mesti ikut sebut ricau..ricau..ricau bersungguh dia cuba nak ikutnya.

Selain lagu ni lagu Stacy 'Jahat' tu memang dia suka sangatla,lagu Maher Zain pun sama dia pandai sebut InsyaAllah jela..lagu bebudak AF,lagu raya HotFm paling dia minat kita nyanyi sikit je terus dia nyanyi sampai abih..banyak la lagu dia minat yang rancak-rancak la..tapi kekadang dak tenit pandai gak berangan-angan kalau dia tengok video klip lagu tema 'Kami Prihatin' tu mesti dia sebak je dia memang suka dengar lagu tu.

Ada seorang member ni cakap kat status FB dia la yang dia risau kalau anak-anak kecil ni suka dengar lagu nanti terpesong akidah..

Bagi saya terpulangla setakat ni takda la saya biarkan Qaseh dengar lagu-lagu heavy metal yang keras muziknya dan lirik mengarut.Memang normal la kalau budak baya dia ni suka tergedik-gedik dengar lagu lagipun melalui lagu gak dia belajar menyebut sesuatu perkataan tu.

Setakat ni ayat yang sering keluar dari mulut Qaseh yang dia bebetul sebut,yang saya tak pernah ajar tapi saya biasa sebut pada dia kalau nak mendodoikan dia tido masa dia masih bayi-bayi dulu adalah..

La illa ha illaAllah Muhammadur Rasullullah..Dia akan mengalunkannya sama seperti saya berzikir time dia main,time dia tepuk-tepuk montot pinky(anak patung bear dia),time dia main urut kepala saya pun dia mesti sebut gak..takdelak dia duk hafal lagu yang dia selalu nyanyi tu..dia cuma ikut menyanyi kalau saya yang mula nyanyi atau dia dengar kat radio atau pun tv..

pendapat kalians cemana adakah salah anak-anak kecil mendengar lagu walaupun lagu twinkle-twinkle little star atau pun lagu burung kakak tua ke..

1 ulasan:

::Mamalyna:: berkata...

ricau3x, heheh...comel qaseh sebut...
nurul, kalo tengok lyna, amat suka nyanyi n joget! sampaikan kami plak yang sibuk cari lagu apeler yang lyna nyanyi, hehehe... betul kata nurul, tu salah satu cara budak untuk bertutur ngan betul...

pendek kata, jika kita corakkan meka kepada cara yang tak elok, tak elokler jadinyer...kita corakkan elok, insya Allah, okey...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...