Mereka Yang Terbaik..!

3/24/2010

Ape korang buat


Entri ilangkn rs gundah rsnye cm lame lak tak cite sal bende plg kusukai ini sjk dulu kini dan selamanyer..aku just nk cite ttg penyusuan di tempat awam mungkin ramai antra kite ni yg memberi susu formula kt ank memasing so biasenye mrk ni mmg xpnh pkir pn psl ni.


Ape korang buat kalo korg nmpk ade ibu yg menyusukan baby dia kat tmpt awam :




  • korang pandang je xberkelip tanpa pikir pn perasaan si ibu wlpn si ibu tu gune nursing cover time tu.


  • korang jeling skit2 tp lam ms yg same korang sibuk tgk mende lain gak.


  • wat tak reti je jauhkn diri drpd si ibu takut si ibu ni segan.


  • korang rs jijik pastu bisik2 kt teman sebelah.


  • tetiba korang jd kak kiah becok sibuk lak tnya si ibu ni dia sedang wat per.


  • korang pandang dr jauh dan tersenyum bangga sebab ade gak ibu yg sanggup meyusukan bayinye biarpun di tmpat awam tanpa rs segan demi tanggungjwb sbg seorg ibu.


Sebenarnyer byk lg tp aku just ringkaskn..nape tetiba aku sntuh ttg isu ni sbb aku pnh bace kat forum mane tah ade la sorg dua yg cakap mrk rs mnyampah bile nmpk ibu yg breastfeed(BF)ank kt tmpt awam..xpatut btul kan lain la kalo wat maksiat ke lain citela..sedangkan ini adalah fitrah semulajadi seorang ibu memberi anknyer mkn dgn menyusukn bayinye..ia adalah perkara yg sangat mulia..malahan aku sendiri rs ia adalah satu pengalamn yg indah bile BF Qaseh..^-^


nota :Benci btul la skrg ni bile bc sal org buang,bunuh or dera baby..kdg2 xsanggup je nk bace kisah cmni..

3 ulasan:

mama hannah berkata...

kalau saya,saya tak kesah pun kalo Bf anak kat tempat awam.yang penting,kita cover apa yang sepatutnya.Sebab saya pernah buat mcm tuh.kalau diorang nk tgk,lantak pi lah diorang,yang penting baby kita puas nyusu.saya pun suka kalau tgk if mommies bf baby diorang.

Three Musketeers berkata...

Hmm, menarik btul topik nie. Buggy saya, saya tak kisah pon, malah berasa sangat bangga dengan ibu tersebut...:)

qasehadam berkata...

btul tu sy mmg slu sgt terserempak dgn ibu2 yg bf baby dia kat public ade tu sian sgt smpai terpakse nyuruk celah2 lemari kat pasararaya.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...