Mereka Yang Terbaik..!

6/03/2010

Kakak yang baik..?

Aku rasa cam serba salah jerr bila mak aku tepon pagi tadik..mungkin aku yang terlepas pandang agaknye sejak henpon ku ini macam nyawa-nyawa ikan ku jarang call orang..lagi pulak si tenit nih asik nak main jerr tepon tuh..


rasa macam aku ni bukan kakak yang baik..sobs ..yer aku ni semekin memang takleh nak bantu adik badik bab kewangan tapi mak aku pesan takleh bagi duit hantar la makanan kalau lalu sinun..


Lagipon adik aku dah lama tak call aku..so aku yang blurr ni pikir maybe dia terlalu sibuk ngan kerja lagipon dia takleh bawa henpon masa kije..pernah gak aku pikir nak hantar makanan kat dia sebelum nih lagik lagik bile ku sengaja masak berlebihan tapi time plak tak sesuai encik suami lak selalu sibuk..


Sebelum ni adik aku baru keje sebulan pastu abah aku accident dia berhenti tuk 2-3 bulan sementara untuk temani mak aku kat kampung jaga abah..pastu dia naik balik kerja tak tau lak dia sebenarnye tak cukup duit biasanye dia selalu je call kalo nak itu ini nih senyap jee..kakak aku yang ade jenguk dia baru-baru nih pon tak cakap ape-ape lak kat aku..

aku memang ade plan nak jenguk dia tup..tup mak aku dah bagitau yang dia sebenarnye dalam kesusahan agaknye dia segan nak bagitau kat aku sebab sebelum nih aku dah banyak tolong dia..


hurmm..aku ingat nak jenguk dia hari ni tapi tak tau nak masak ape..kena masak lebih la sebab nak bagi kenkawan dia gak yang banyak tolong adik aku nih..

rasa bersalah lak patut la aku tak sedap hati jeee ikutkan minggu lepas memang nak jenguk dia tapi Encik Suami lak demam so aku pikir lain kali jela..





1 ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...