Mereka Yang Terbaik..!

6/12/2010

Kalau perasan..

Kalau perasan..semalam atau mulai 10 hb June 2010 Blogger melancarkan versi Final Blogger Template Designernye..terkejut gak bile pepagi buta buka dashboard ade yang baru rupenye..
kalau dulu pada dashboard ade menu Layout sekarang dah tukar kepada menu Design..
melalui Template Designer kite buleh mengedit secara terus..so lebih mudah sebab kalian bleh tukar nak berapa kolum pon template blog tu takyah nak edit cod html ke hape..
pastu bleh nak tukar background ikut la citarasa memasing..

Sangat mudah bukan..tapi jangan lupe untuk backup dulu template lama..semalam aku pon sibuk gak menerai hehe..tapi aku perasan widget takdela semuanye hilang still ade gak..
pasni hari-hari pon bleh tukar layout baru..kire macam kite design sendiri jee template blog tak gitu..

2 ulasan:

wani berkata...

ya saya jgk baru presan td...hmm tp tkbpa pandai lagi nk tokok tmbah.....slm perkenalan...

qasehadam @ nurul berkata...

@wani
salam..wani..xpe slow2 lerr..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...