Mereka Yang Terbaik..!

6/06/2011

Berpijakla pada bumi yang nyata..drama tv je pun wehh

Fenomena yang melanda hampir semua anak-anak gadis,makwe orang,tunang orang tak lupa juga yang paling ketara binik-binik orang jugak dan lebih mengejutkan juga laki-laki orang setelah didesak..ditekan-tekan dek bini memasing suruh melayan gak derama kesukaan ramai setiap petang..layan menda apa lagik kalo bukan drama bersiri setiap pukul 7pm tu..Nora Elena ehh..maklumla acik ni tak melayan sangat dah drama-drama bersiri ni lagik-lagik kalau time senja maghrib gini time tu memang waktu puncak sibuk itu ini..kadang-kadang tu tv memang la buka tapi tengok gitu-gitu jelaa pastu ke hulur ke hilir banyak kerjaan rumah harus di siapkan..family first kata orang kang tak memasal kena sound ngan laki sebab terlalu asyik duk tercongok depan tv lain la kalau acik ni bujang,anak dara yang memang balik-balik kije terus masuk bilik keluar bilik makanan ade atas meja dah..ni acik ni mak orang kalau keluar bekerja sekalipun balik umah dah tentu la dapur dulu dituju tak kira la penat ke tidak ke ade gak jenis bini orang yang balik umah terus melingkar atas sofa sambil tekan remote tv..tak bergerak-gerak dah hikhikhik..kalau acik yang buat gitu tak lama laaaa daripada sayang laki jadi benci sudahnyaaa hahahah..


Memula acik tak perasan gak tentang keobsesan derang ni terhadap watak utama cite tu sape eh Seth Tan yea..tapi bila asal buka blog orang duk bising sana sini,buka wall FB pung sama sampai ade yang panggil laki memasing Seth Tan gak..kat twitter even kat memanalaa mebi juga menjadik topik hangat di bawah pokok ketapang,tepi tingkap sesama jiran mahupun ditempat kerja juga barangkali di warung-warung mamak jugaaa.sebetulnya acik tak kesah jauh sekali nak melarang korang nak melayan cerita tu tv memasing lantak korang laaa..tapi janganlaa melampau-lampau obsesnya sampai mengharapkan pakwe,tunang or laki memasing pun jadi seromantik watak utama tu..pastu ade lak cakap ''alangkah bestnya kalau laki i pun camtu..''maknanya laki korang tu tak cukup bagus dah ehh so kena cari laki baru la kalau gitu..cemana lak ya kalau laki kita yang cakap camtu ''alangkah bahagianya kalau bini aku seksi cam Megan Fox ke..ni tak lemak berlipat muka kusam''ahahaa apa cerita mau tak sentap ye dakk..Hahahahha jangan ade sentap lak dengan pendapat acik ni yea..ini hanya pendapat peribadi malah turut di zahirkan daripada sanubari para lelaki di luar sana yeaa..


Kadang-kadang kita jangan terlalu mengharapkan kesempurnaan daripada seseorang atau nak compare kannya dengan mende dalam drama ke apa memangla takkan dapat harus bijak membezakan antara realiti dan fantasi tau..ini tidak tengok dalam drama tv hero bagi bunga berkuntum-kuntum,naik kereta mewah..pi honeymoon sana sini kita pun nak terikut-ikut sama kira cam materialistik la kita ni kiranya kalau mengharapkan setiap hari pasangan kita harus bagi berjambak-jambak bungala..pujuk bagailaa..harga seguni beras pun lebih murah daripada sejambak bunga mawar tu tau..
so takdela niat acik nak larang you all nak tengok drama tu ikut suka la kan tv memasing hak memasing cuma jangan melampau-lampau obsesnya sampai terganggu urusan pekerjaan atau lebih parah terganggu plak perasaan pasangan memasing dek kerana makwe atau bini memasing hari-hari duk perli sebab tak seromantik macam hero dalam tv..ade baiknya kita menerima seadanya pasangan memasing seperti mana dia juga menerima kita apa adanya..tak sesiapapun baik perempuan atau lelaki yang suka di banding-banding dan mendengar pasangan memasing puji orang lain ye dakk..cer kalau korang tengok drama tu pastu cakap gini dengan suami ''ala...abang lagik romantik berbanding seth tan tu sebab sanggup basah lencun mandikan anak,sudi tolong buat kerja rumah walaupun tak banyak mana..walau penat juga balik kerja..'' hahah sejuk gak hati laki tau walaupun dia senyap je tak kata apa-apa sebab dia sedang memikirkan nak bagi something kat bini tapi belum sempat apa-apa sebab laki diam tak kata apa-apa bini terus serang bertubi-tubi ''hoh abang ni orang puji dia buat donno je..''hahahahahaha agak-agak ilang terus niat murni suami tadik kiki..pastu mula la nak claim laki tak romantik la apa huahua,gamaknya la kan..
Ok jangan sentap-sentap eh sejukkan hati korang dengan menikmati penyejuk tekak yang sedappp..yummmy aiskrim vannila dengan sos pitabery (buah naga)resepi asal daripada sini..silerr la terai buat kat suami memasing mana tau suami bolehla cakap''wahh..bini aku ni lagi romantik daripada Seth Tan.. hahah apakah(???)



psst korang leh gak nengok bukti yang ade orang yang obses giler-giler pada drama tu kat entri sini..bukan pada entri tu tapi komen-komen yang sangat menggelikan pankreas wakakakakaka.

2 ulasan:

*Miss Geli^ berkata...

tekanan perasaan tau kak nowa baca komen sorang sorang..hahhahaha

Cik Puan Nurul berkata...

wakakakakakakaka..budak bwah umur baru nak belajar erti cinta biasa la wehhhh aku gelakkk tak ingat sebab dia siap nak ngajor ko plakk wakakakakka gelak lagik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...