Mereka Yang Terbaik..!

6/30/2011

Jom Buat Sendiri:Kerepek kentang untuk si kecil..

Menda alah ni senang bangat je..budak darjah 3 pun boleh buat tapi dibawah bimbingan mak pak la yea..ini juga dikira kudapan paling senang dan paling sedap juga..acik memang selalu buat terutama kalau nak makan bihun sup menda alah ni harus ada sebagai bahan hiasan..best wooo nah kerepek kentang sendiri bikin..senang giler nak buatnya samada korang nak sagat kentang tu atau potong nipis-nipis guna pisau jahhh..acik memilih potong guna pisau sebab kalau sagat dia jadi terlalu nipis pastu mudah garing dan rentung didalam kuali..masa nak goreng baru gaulkan kentang tu dengan sedikit garam dan kunyit serbuk(jika perlu) boleh juga campur sedikit lada sulah ikut selera la kan..kalau awal-awal gaul nanti kentang cepat berair kang meletup plak dalam kuali hehehe.
bukan sekadar boleh makan cemtu je sangat sesuai juga dicicah dengan sos jalapeno cheese,mayonis ke,sos thousand island ke..tapi paling best bila dimakan dengan ini

taraaa..bubur lambuk pantai timur..ni menu buka puasa kelmarin rajin benor masak bubur segala ye dak kebetulan bahan-bahan buat bubur lambuk tu masih ada sebab Ahad lepas ada masak bubur tu seperiuk untuk jamuan pot luck SGM kat Tasik Chempaka.

encik suami sangat suka kalau makan bubur lambuk dengan kerepek kentang ni kalau takde ikan bilis goreng pun boleh..



5 ulasan:

Hayatie berkata...

Wahhh, next month bawak kerepek kentang la pulok yer ganti ikan bilis...buleh ku rasa, hihi!

Cik Puan Nurul berkata...

ekceli mmg nak bawak tp tak dan weh nak motong kentang..nak2 kalao sikenit tu buat perangai tak semenggah dia susah gak heheh

Bionic women berkata...

eh, lama benor rasanya x makan bubur lambok, teringin ler plak tekak ni rasa. tapi hubby saya x makan bubur lambuk..pelik benor dia tu.

Hayatie berkata...

@bionic women: kalau nak rasa bubur tiap2 bulan meh datang support group susuibu.com. Tuh menu wajib sgm tu..murah rezeki tokehnya, amin! (eh ingat blog sendiri tadi, ekeke!)

Cik Puan Nurul berkata...

kehkehkeh..baru nak bitau tu diaa kipas susah mati bubur lambuk sudah mai..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...