Mereka Yang Terbaik..!

6/17/2011

Ringkas dan sedap

Asparagus Can Ma Li Can (Resepi asal;Puan Sheila Rusly)

Bahan-bahan:
asparagus(baby asparagus)
bawang merah*
bawang putih*
cili merah*
udang kering*
udang basah
sos tiram
sedikit belacan
garam secukup rasa

-bahan-bahan yang bertanda * ditumbuk,udang basah digoreng terlebih dahulu.kemudian tumis bahan yang ditumbuk sampai naik bau,masukkan sos tiram dan belacan..last sekali masukkan asparagus dan udang tadi.

sangat sesuai untuk hidangan berbuka puasa dan bersahur..

p/s:Macam skema gila tulis resepi bagai kan..hehe sebenarnya dulu-dulu sangat suka masak asparagus stail macam ni pastu sebab encik suami tak suka makan maka lama jugakla tak buatnya tup-tup baru ni mimpi apatah dia beli asparagus..so terjadikla masakan seperti gambo di atas.resepi ni dah lama dah tengok kat tv kot hhehehe yang penting ia simple je boleh gak digantikan dengan peria dan sebagainya.

4 ulasan:

TopsyTurvyMum berkata...

aku tak penha lagi beli asparagus kat sini..nanti la aku cuba..
MIL ada gak bagi buku resepi ketuk2 ramadahan sheila rusly tuu..

re: mana ko jumpa cc carrier 36pcs tu..kasi aku skodeng sket haha.
Dan satu lagiiiii..
Mana ko tau nick aku kat forum cari haaaa???
lama tak masuk sampai lupa password!

Cik Puan Nurul berkata...

terai jgn tak terai sedap rangup je
memula jumpa kat fb kot tp dia ade blog gak cer mu taip je bekas cupcake courier kot aku tak sengaja termasuk blog dia tu masa duk merewang2 tak tau nak beli ke dak tp besar 36 pcs buleh muat ade memacam kaler la..
huahuahuahua kantoi ehh dah aku kaki skudeng kat sana aku selalu skud je jadi ahli tp xpenah post menda2 kalo boring2 nak release tensi lepak la sana gelak sorg2 depan pc nengok deme ni bergusip wakakakaaka..yela asal nk cari maklumat ke pendapat ke survey mende kene la pi forum cari dulu.

Aisumi Chan Kawa'i berkata...

menu makan malam semalam..

*Mawar Nafastari* berkata...

saya pun suke lauk ni.. sedap.....

em, cik puan nurul... macam mana ek nak letak button like tu kat blog.. puas dah saya cuba tak menjadi.. tgk tutorial pun tak jd jugak.. huhuhu

silalah tunjuk ajar saya..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...