Mereka Yang Terbaik..!

6/09/2011

''Saya nak kurus nanti laki saya cari perempuan lain kat luar!''

Bukan statement aku tapi itulah kata-kata yang sering kedengaran kan..pernah dengar tak orang laki cakap nak kurus sebab takut bini larik jarang kan tapi nak kurus sebab takut kene sakit jantung dan bla..blaa..pedulik la perut boroi ke apa sebab diorang tau bini tetap suka..bini jela yang selalu berlebih-lebih kene kuruskan badan katanya demi suami yang tersayang. bukan gambo aku..kredit pada ahkak google kasi pinjam


Kalaulah ade suami yang marah dan tak suka isteri dia lagik tembun daripada dia dan desak-desak si isteri tu kuruskan badan dia bukanlaah lelaki yang baik pun..yela sebabnya kalau dia bebetul sayang dan cinta bangat la kononnya kenapa dia tidak menerima seadanya apa jua keadaan si isteri betui dak..kalau masa bercinta amboi kalah Seth Tan(dan..dan je)pastu lagi haruk bila si suami cakap ''ala kalau dulu awak tu gemok macam sekarang ni takdenya la saya nak kawen dengan awak..''..Demm!..
Tapi aku kalau nak kurus pun takdelaa atas sebab seperti di atas sebab aku rasa banyak lagik alasan yang menjadi punca kenapa laki nak cari lain tak semestinya sebab gemok..lagi pun kalau gemok boleh kurus balik..pernah tengok orang lawo,bijak,kurus,cun melecun tapi pada akhirnya sekejapan je jodoh dia tau-tau ditinggal suami so gemok bukanla alasan utama untuk lelaki berpaling tadah..orang tua selalu pesan nak tawan hati suami harus tau menjaga ''perut dan bawah perutnya''..
kalau lawa sajer masak sehabuk pun dok reti,pastu pagi petang siang malam duk tengking-tengking arah suami suruh buat itu ini tak leh jadik gak..lama-lama ilang sabo jugakla suami so jangan rasa pelik bila tengok orang lawoo pun rupenya kena gak tinggal dek laki ianya normal kadang-kadang perkara-perkara kecil yang tak terjangka dek fikiran kita pun boleh jadik sebab pergaduhan laki bini hingga membawak ke arah kehancuran rumahtangga kan.
Bagi aku la kan sebab aku ni semekin maka aku memang kene maintain kan berat badan supaya sentiasa di paras yang selamat sebabnya:


  • tak daya tetiap bulan kena beli baju baru nanti ade orang membebel..dan aku selalu bagi alasan baju takde saiz dah tak muat muahahaha

  • demi kesihatan sejagat..kalau jatuh sakit kene strok bagai sapa susahhh.duit banyak nak pakai untuk kos perubatan.

  • kena beli baju yang besar dan dah tentu baju yang besor harganya jauh lebih mahal ye dakk.pastu kena pusing satu bando sampai abis minyak keta sebab susah benor nak cari kedai yang jual pakaian yang kene dengan saiz badan..pastu kene bebel sebab sehari suntuk masuk kedai tak jumpa-jumpa gak baju yang sesuai mana taknya dah tau badan tu besor nak gak bergaya macam model korea kaki runcing macam pencungkil gigi tu memang tak dapat laaa jawabnya wakakaka..

  • tak boleh nak makan makanan -makanan yang sedap dan lazat sebab nanti kene sound ''ko ni tak kurus-kurus sebab selalu makan sedap-sedap kot'' ade orang komplen aku berdasarkan gambo makanan kat fb aku..sentap mak noks macamla aku pelahap sensorang makan wehh..grrrrr!

  • terpaksa pakai topeng bila nak keluar rumah sebab orang selalu tak cam aku so baik aku pakai topeng je alang-alang tak cam kan..mana taknya baru semalam nampak aku arini dah tegur ''eh apasal lain benor..tak cam tadik besoor betui ko sekarang ni yea''..

  • hilang peluang pekerjaan..(ok aku tipu je)aku yang menghindarkan diri daripada peluang pekerjaan itu hahahahahaha..

  • hilang keyakinan diri bila berdepan dengan orang-orang yang hot dan slim tak memasal kene pi terapi dan jumpa kaunselor duit lagi ye dakk..

Arghh banyak giler alasannya tak daya dah nak menaip maklumlaa aku puasa arini..agak-agak kalau aku puasa direct sampai Ramadhan adakah hari raya nanti ada yang makan hati tengok mak pakai kebaya yang telah lama tersimpan dalam lemari tu..hahaha verangannssss lebih boleh laa..mampukah aku?

Aku benci nengok cermin...

7 ulasan:

syrupmasin berkata...

macam mane nak kurus nih..adoii

TopsyTurvyMum berkata...

Kena menten badan sebab tak banyak duit nak beli baju baru..

Ala...kalau nak kurus sebab somi takyah penat ke badan lerrr...
Dah nak gatal, gatal jugakkk!

Cik Puan Nurul berkata...

syrupmasin:
erkk..ntahla acik pun xkurus2 gak nii hahaha

TTM:
Ya bebebtullllll..bek cari ubat gatal tu lagik baik kekdahnyaa..pi la join kelab isteri taat wehh..

mummiey berkata...

hahaha!betol sesangat la tu,nurul...suka post nih..kena je ngan diri sdri ni...nok kurus tp xde nye kurus..makin temban,ade la nih...huhu..bile la nk kurus balik nih...tulun...tulun...

Mardziah berkata...

blh jer nak kurus... pakai ler premium beautiful n makan lactolite... aku dh turun 10 kg dr berat lps bsalin hari tuh... kalau teruskan sampai puasa nanti, insyaAllah, blh tukar saiz kot... ahaks... just nak share jer apa yg aku rasa..

Cik Puan Nurul berkata...

mummie:xpe usaha lagi heheh nnt kurus la tu

mardziah:so dah kurus ehh sekrg ni nk tgk2

Tanpa Nama berkata...

hy sumer..
saya tau rase nye bile kite tau diri kte gemuk,,rase sedih,takut,risau
macam2lah yg negatif tu datg,hehe
sy pown pernah menjadi mangsa kegemukan:( bnyk duit habis,,penat kerana sentiasa berlapar.
tp sekarg alhamdulillah dari 61 kg sy turun sehingga 48 kg tnp diet yg ketat..
nak tahu caranya email atau msg sy k..
kalau boleh sy nak bagitau dekat semua org ,sb sy tau hati kite mesti selalu resah. tp bile dah kurus,satu dunia kita nak keliling:) dah ramai kawan2 sy yg cuba dan hasilnya menakjubkan.
cume nak berkongsi dan trust me it will work.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...