Mereka Yang Terbaik..!

7/01/2011

Hulurkan simpati kalians:Sedihnyaa..mereka baru kahwin dan diuji sehebat-hebat ujian..


Kalau Seth Tan tu korang rasa paling romantik dan paling baik punyer lelaki korang silap..sebab Seth Tan tu tak wujud yang wujud setan je yang banyak..tapi yang ni bebetul wujud dia bukan sesiapa tapi dia seorang suami yang selalu mengharapkan ada sinar baru buat isterinya yang tersayang..aku takleh nak story lelebih pasal sebak giler mintak sangat sesiapa yang sudi hulurkanlaah bantuan pada pasangan muda ini Norma dan Talib..Sebaik melahirkan bayi sulongnya Norma disahkan menghidap kanser..tiada siapa menduga ujian ini yang mereka harus terima..bayi kecil Rafiq tidak mendapat belaian kasih si ibu..kerana si ibu hanya mampu terlantar di katil nak menguruskan diri pun tak mampu apatah lagi nak menyusukan si kecil..sebak ni...adehhh susah menaip sambil menangis


sedih..gambar di atas gambar Norma dan bayinya Rafiq..kalau nak tahu kisah tragis ini boleh baca blog kakak ipar Norma iaitu Moon semua tentang Norma ada di situ.
kepada sesiapa di luar sana yang rasa ingin sama-sama mengurangkan beban Talib.. korang boleh buat sumbangan ikhlas.



cimb


01070068677528



Noormawati Mohd Rasif


Talib tidak ingin meminta simpati tetapi ini atas usaha yang dibuat Moon mungkin dengan cara ini dapat meringankan beban keluarga ini...
semoga mereka sekeluarga tabah menghadapi ujian ini...sangat kagum dan terharu dengan kesabaran dan kesetiaaan Talib pada isteri tersayang..sobss

sedih

p/s:semua gambar diatas daripada blog Moon...

11 ulasan:

syrupmasin berkata...

sian nye..adoii

Cik Puan Nurul berkata...

yea sedih sgt...kalau tgk masa norma sihat dan sakit memang sgt sedih wooo..igt dlm filem je rupanya realiti pun ade

Miss Moon berkata...

terima kasih dear for sharing this ...

- moon -

Fid berkata...

ohhh speechless

Cik Puan Nurul berkata...

Miss Moon:
ini yg termampu setakat ini insyaallah..moga dapat membantu serba sedikit

fid:
yuppp.....berat mata memandang berat lagi bahu yang memikul

Miss Moon berkata...

thanks dear ..moon tak tahu cam na nak ucap terima kasih sebab u sudi share kan kat blog u ..moon ucapkan jutaan terima kasih

alhamdulillah Allah telah bukak kan banyak pintu utk kami n salah satunya adalah membukak pintu2 hati semer saudara saudara Islam ..moon tak sangka ia akan berkembang ngan pantas sangat and bersyukur maia yg membantu ...

ini je benda kecik yg mampu moon buat ...and in this kind of situation i cant think about cara lain ...nih je ai rasa yg ai mampu buat

and many many thanks for your support

Love
Moon

wani berkata...

pn.nurul saya nakminta izin nak kongsi kissah ini di blog saya,terima kasih juga pada moon kerana sudi berkongsi kisah ini.sedih sgt...

Angah berkata...

terima ksih pn nurul terima kasih m oon,sungguh sungguh sedih....

Cik Puan Nurul berkata...

Moon:
terima kasih juga kerana selama ini sudi berkongsi kisah Norma sekurang2nya kisah ini mendapat pendedahan yang meluas mungkin ramai yg diluar sana ingin membantu..insyaallah semoga semuanya dipermudahkan.

Wani:
panjangkanlah dipersilakan semoga ramai lagi akan turut membantu

Angah:
saya buat apa yang termampu setakat ini...sedih memang sedih ini ujian buatnya kita doakan yang terbaik buat Norma .

Isteri Encek Bard berkata...

sedih baca kisah norma

Tanpa Nama berkata...

moga ALLAH sentiasa melindungi mereka dan sentiasa permudahkan urusan talib mjaga si isteri..sesungguhnya di dunia yg fana ini masih ada lagi si suami sebegini hatinya..kuatkan semangat Talib..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...