Mereka Yang Terbaik..!

4/09/2010

Tepek resepi

Sup cendawan
Bahan-bahan
cendawan tiram lam 100-200gm
sedikit isi yam
2bj bawang merah ditumbuk
3bj bawang putih ditumbuk
sedikit cili padi nak lebih pedas siler tmbah lagi
air ikutla nk kuah byk mane tp jgn bnyak sangat
garam secukup rasa
minyak masak utk menumis
Cara-caranyer
Memula panaskn sedkit mnyak masak lam kuali kndian tumis bawang merah dan putih serta cilipadi sehingga naik bau.Pastu masukkan air,kacau rata dan biarkannyer mendidih.Masukkan pula isi ayam kacaukan dan biarkan masak.Kendian masukkan plak cendawan last perasakan dgn garam secukup rasa..pastu leh la diangkat dan dihidangkan.
Tips :sesuai tuk anak kecil tp bleh kurangkn penggunaan cili padi.

Tiada ulasan:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...