Mereka Yang Terbaik..!

5/09/2010

Perancang keluarga paling selamat

Kebetulan masa gi training MBfPC kat Kuantan tempoh hari ade sorang member nih kes dia beranak dulu sama macam aku fail vakum dan terpakse kene c-section gak.Anak dia muda 2-3 bulan daripada Qaseh tapi sekarang dia tengah peknen anak yang kedua..



Sempat la dia tanye aku amik perancang keluarga jenis ape sebab lum lekat lagi..aku cakap tak amik ape pon rancang secara semulajadi sebab aku tak berani nak amik sebarang pil bimbang jejas production susu dan palingg ku takut berat badan naik mendadak..huhu yele gi mane2 orang duk bisingg tembam la,mok la tak shuke tauu..



Sebenarnye aku dok pikir gak nak gune kaedah pil ke tapi taktau yang mane satu ok sebab badan kita ni berbeza ade orang body dia maintain je makan pil ape pon takut aku jadi lain lak.Aku memang agak berhati2 nk makan sebarang ubat semuanye sebab sejak 3-4 tahun lepas aku tetiba alah ngan antibiotik yg biasa aku ambil abih bengkak satu badan sampaikn masa lam pantang pon aku ada alah gak ngan ubat yang hospital bagi sebab tak tau mane satu ubat yang aku alah aku stop xmakan semua..



So setelah aku bace info situ sane sini dari banyak2 info yang kuperolehi kondom adalah kaedah yang paling sesuai dan selamat untuk merancang keluarga..antara sebabnye


  • kondom tidak ada kesan sampingan dan tidak memberi kesan mudarat dalam tubuh suami atau isteri

  • ia juga terdapat dalam pelbagai bentuk dan saiz selain mempunyai perasa..uhuk

  • malah kini terdapat kondom yang boleh mencengkam(grip) dan 'mengusik-usik'(ribbing)


Ahaha so secara tak langsung ia bukan sahaja kaedah yang mudah dan selamat tapi memberi keseronokkan kepada pasangan yang menggunakannya kira ada variasi la huhu..


Tapi semuanya bergantung kepada keputusan kita suami isteri mungkin ada sesetengah suami yang tak selesa dengan penggunaan kondom bleh mencuba alternatif lain..




3 ulasan:

shima hashim berkata...

kema...aku klaka baca yg ni..aduh,macam mak2 da...aku xnak komen lebih.cup!sy anak dara lagi..hehehehehe

qasehadam @ nurul berkata...

@shima hashim
anak dara pon patut bace bior terbuka sikit minda idok xde le bile dh tersangkut buang merata.

Three Musketeers berkata...

Errrr, nak comment, tapi blur. Maser aku tengok gambar tue, cam nak tergelak pon ader...^_^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...