Mereka Yang Terbaik..!

5/06/2010

Saya sudah sejauh ini..

Alhamdullilah akhirnye selesai sudah program latihan Malaysian Breastfeeding Peer Counselor(MBfPC)-East coast yg bertempat di Leenai Homestay Kuantan.Haha kalo dipikir balik mcm tak percaya aku sudah sampai sejauh ini semuanye krn penyusuan susu ibu..selalu dok belakang tabir je mampu suarakn melalui penulisan blog je kali ini insyaallah ku akn memberi sokongan dan bimbingan secara terus kpd ibu2 diluar sana..

wlpon terlewat tuk ikut latihan ni bln lps masa kat Klang ku gagahi merentas perjalanan yg jauh,tumpang tidor umh abg ipar semata2 tuk mengikuti program ini sbb tak tau ntah thn depan ade lg ke tak.

Rasanye aku satu2nye yg datang dr KL selain PCPA2 sndiri la..ada gak yg dtg dr Johor,yg lain2 mrk yg dtg dr pantai timur la.Program yg berlangsung selama 3 hari ni meninggalkn kenangan manis yg tersendiri..aku pun dh mula rasa rindu huhu.




mmg pantang nmpk laptop ke ape laju je Qaseh menyelitkn diri



pic reramai ms hari ketiga,pose pagi2 sblm sarapan sbb xmo mekap cair n tudung senget haha..tp xramai ade yg tak hadirkn diri.




perbincangan dalam kumpulan





Qaseh yg terlena maklomla mlm2 ssh nk tido kat umh org satu hal..panas lak tu Kuantan
sesi penyampaian sijil yg disempurnakn olh org kuat susuibu.com Puan Kamariah

acara penutup kami berkumpul buat bulatan..time ni mmg saat yg memilukan




kami perlu membaling selembar benang ant satu sama lain tuk membntuk rangkaian yg menunjukkan peserta perlu berkerjasama dan ikatan ni xkn putus



masing2 luahkn perasaan masing2 setelah program ini berakhir..berjurai2 ayo mate den kali nih bkn ape bile diingat blk bkn mudah tuk perjuangkn kepentingan susu ibu nih byk onak dan ranjau yg dilalui


Sebenarnye ade byk lagi pic tp xkn la semuanye nk aku tepek kat sinih...seramai 25 org peserta yg join kali nih termasuk 3 org lelaki dan ada gak peserta wanita yg bujang..selain SGM ini program yg sgt santai mane taknye cari lah kursus2 yg ade kat Malaysia ni yg buleh bw ank nk layan kerenah lagi,leh BF n bg ank mkn,mandi dan tidokn ank.Dari pagi smpai ke petang kami berkumpul..thanks gak pd jurulatih @ PCPA yg bertungkus lumus spnjang program ni berlangsung ant PCPA yg terlibat Puan Kamariah,Dr Ezzura,Hayati,Jasmeen Tay Abdullah,Dr Ning dan Linda..

tak lupe kpd famili kiteorg yg begitu sporting malah ade suami yg menemani isteri tuk tgk2 kn ank spnjang hari..

3 ulasan:

Azrina berkata...

tahniah!! Akak harap agar forum SUSUIBU akan dipenuhi dengan jawapan yang clear, membimbing, menyokong walaupun ibu itu tidak menyusu, membantu bukan menghentam. Akak berharap selepas ni ramailah PC masuk situ untuk memberi info yang tepat!

qasehadam berkata...

@Azrina

ye long..setuju sgt.sbb tu kite kene hormat keputusan org lain jgn main terjah je.

ahmad ibrahim berkata...

baguih dok ada=)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...