Mereka Yang Terbaik..!

7/20/2010

Lauk tapau

Salam..maaf hari ni cerita pasal makan lagi huhu..alkisahnya semalam saya buat sambal bilis tempoyak tahu jelah makanan peberet udahnya bertambah lah nasi sampaikan pukul 6 lebih saya dah makan nasi tuk malam haha..memang biasa makan awal pun nasi tapi idokla awal benorr sebab tak tahan bau tempoyak siap dok berkira nak tinggal kat encik suami ke tak..makan lak bertambah padahal plan takmo makan banyak nak diet.. ni lerr rupanya takde terung pipit atau petai ditambahkan sebab lupa plak nak beli tak ape janji tempoyak mesti ada..tup-tup senja kelmarin encik suami balik bawa bungkusan makanan yang bukan sikit tapi banyak kalah orang bawa balik lauk kenduri.kata encik suami ada sambutan birthday kat opis so walaupon bos beliau ni cina tapi kalo ada makan-makan biasanya depa order nasi campur la..biasanya kalo musim durian cenggini bos dia suka wat kenduri durian ajak staff makan secara berjemaah haha..encik suami kan kerja kat site jarang masuk opis kecuali ada meeting ke,bos panggil ke ape so semalam masa dia balik opis depa dah siap bungkus dah lauk pauk cuma kek je tak de dah abeh kot..jadi encik suami bawa balik la lauk pauk tu..
ni ha asam pedas ikan pari..tak termakan dah saya yang dah kekenyangan nih..


udang celup tepung dan ayam goreng berempah..punya la banyak tapi sedap gak udang nih hihik

lauk daging..sedap daging ni lembut je..geramm sebab saya dah kenyang rasa sikit je la




acar timun dan nenas yang ni memang banyak..hahah Qaseh je yang makan



bendi celur..sambal belacannye takde bolehlak bagi bendi ni semata-mata
Sebelum ni masa peknen dulu penah gak encik suami bawa lauk ada sambutan birthday gak time tu..ha masa tu dia bawa balik lauk kari kepala ikan merah siap dua ketul lagi besar-besar lak tuh..huhu masa tu encik suami yang tapau sendiri lauk tu yang dok pilih lauk besar-besar..
depa ni memang suka order nasii dan lauk bebanyak padahal macam la ramai benorr staffnya kebanyakkan ada yang dok kat site macam encik suami bukan selalu balik opis pun site pun jauh orang call panggil suruh makan pun biasanya dah abeh kerja barula ada kesempatan balik opis.




2 ulasan:

EiJa ZaQuaN berkata...

hahaa..tp yg pasti smbal bilis tempoyak masak sndiri tu mmg lg sedap dr lauk yg ditapau kan...feberet sy gak tu smbal bilis tempoyak..tgk gmbr pun rs terliur ..huk3..

qasehadam @ nurul berkata...

@EiJa ZaQuaN

yess opkosla makan sampai menjilat pinggan tau..siap cicah udang tu ngn tempoyak tu huhu..masa duk lam kuali dah meleleh ayaq liur..kene wat lagi pasnih

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...