Mereka Yang Terbaik..!

10/01/2010

Chinese Food yang shedap dan halal

Hikhik..pasal makanan lagi apedaa..okep disebabkan akhir-akhir ini encik suami selalu lewat balik kerja pehtu kat umah sambung wat report la dan memacamla kerja beliau so semalam saya memang mintak beliau balik awal sikit..saya beritahu nak makan kat luar takmo masak so encik suami bawakla kami anak beranak saya ajak Acik sekali yang kebetulan cuti semalam,so lepas amik acik kami roger ke Restoran Mohd Chan Abdullah yang kat Bangi dekat je ngan umah Acik buleh jalan kaki lagi..ekceli tak plan pon nak kesana biorpun memang dah lama nak makan kat sinun..saya ni jenis yang selera terbuka tak kisah janji sedap dan halal semua saya nak rasa.Asalnya kami nak menerai itik Peking sebab selalu terliur tengok lam rancangan Ho Chak kat 8tv tu..memula memang encik suami dah order dah sekali ngan ikan stim bagai tapi kensel balik mengenangkan yang makan tak ramai,pehtu beliau pon sebenarnye ade banyak kerjaan nak disettlekan so takleh nak lepak lelama..ditambah plak dengan perangai Qaseh yang takleh nak dijangka akhir-akhir ni saya memang agak trauma kalo nak makan kat luor bawak si Qaseh ni huhu..lagipun saya dah biasa masak dah ikan stim,Butter Prawn dan sotong celup tepung tuh so takde larr ralat sangat.. muka budak gigi jarang yang kuat makan..dan juga nakal
nasi ayam..saya memang dah lama nak makan nasi ayam yang ori..sangat taksuke macam kat paso malam yang ayam berempah tu..siyess sedap nasi ni Qaseh makan sampai nak abeh sepinggan mujur saya stopkan huhu..


Mee Wantan kot ntahla ni encik suami yang order biasa saya yang suke makan mende berkuah dan mi ni tetiba beliau tuko selera lak

tofu kukus..lagi sedap kalo kicap tu manis tapi ni guna kicap masin





acik makan nasi ayam Mohd Chan..tu pon tak bape nak abeh..adik-adik saya ni memang jenis makan tak banyak..walau sesedap mana pasal tu badan depa semua kering kontang cehhh..



jus asam boi dan kedondong..sedapp gak tapi takleh nak minum perabeh pasal kenyang sangat dah tu Qaseh lak dah start wat pangai..





taktahu nape sejak akhir-akhir ni suke rojak buah padahal baru je lagi makan..asal nampak mesti saya terliur-liur..ni pon tengok gambo ni dah terliur balik






dah puas makan nasi ayam Qaseh makan mi wantan lak..kami tak lepak lama pon huhu kalo order ikan bagai memang kena lepak lama sebab saya ni kalo makan ikan dari ekor ke kepala saya kekah..tapi kalo ada Qaseh susahla nak pokus makan...kang mula la dia menjerit sebab tu kalo encik suami nak makan ikan siakap ke ape saya suh beli kat pasar saya masak kat umah..barula dapat makan ngan aman..
maybe nest time leh cuba makanan lain lak..hope Qaseh tak wat pangai bukan ape beliau ni kalo ngamuk mesti nak campak barang risaula pecah pinggan mangkuk orang..balik semalam je Qaseh dah pecahkan mug hangin sebab abahnya tak layan dia sibuk siapkan kerja aduiii..minggu lepas dia baling teko lepas ni ape pulakk..umah ni dah takleh guna barang-barang kaca.






1 ulasan:

Elly & Emmy berkata...

waa.. nampak cedap ni.. dekat jer ni.. boleh try ni... amboi qaseh...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...