Mereka Yang Terbaik..!

12/14/2010

Perut ku sayang mengapakah anda...

Hari ni badan tak berapa sihat..perut masih menggodam-godam dari semalam lagik..geram betul dahla malam tadi gik Pasaraya Bintang kat Kajang Putra(la ni dah dikenali sebagai Giant lak)mencari keju kaler oren keju tak jumpa perut lak menggodamm gilerr ahh mujur orang tak ramai so takdela kena beratur lama time nak membayar dengan lutut yang menggigil dan bulu roma yang menegak..cehhh..tak tahu ape sebab kejadian sakit perut itu terjadi mungkinkah penangan sambal belacan super duper pedas atau apakah..perut saya ni mudah sangat mengesan ketidak elokkan sesuatu makanan tu sebab tu kalau gik kenduri kawen mudah sangatla terkena penyakit ceri beri ni hoh..sampaikan rasa takut nak makan nasik minyak orang kawen..bukannya apa kalo orang lain kena maybe dalam sehari je pastu baikla tapi kalau saya sampai 3 hari tau seksaaanyaa..
So hari ni takleh nak membebel panjang perut rampingku(padahal muncet) tidak mengizinkannya..
Semalam ade masak terung masak lemak campur kacang panjang pastu tengok macam banyak sangat la plak terung tu so saya goreng buh garam kunyit pastu tuangkan sos tomato..ni kire masakan yang cepat dan sedap juga..dedulu mak saya selalu masak gini terung kalau dah boring tak tau nak masak mende.Boleh makan ratah gitu je nak buh sos cili pun takpe..kira cam makan sayur gorengla kehkehkeh..
Sesape hok tak berapa suka makan sayur elokla try masak gini cepat dan simple je..boleh ratah-ratah gitu je.

4 ulasan:

SafaRi09 berkata...

dah masam sosej plak tgk. best ex.blh cuba try test rasa nie.

Mrs. Asida berkata...

Nampak cm sedop terung tu ek, tp terung byk kasi angin. Nanti perut kembung lak.. huhu terpaksa btlkan niat nak makan...

::Mamalyna:: berkata...

terung?! sedapnyer.. suka teruk goreng cili or yg mak goreng... tp tu ler, asben tak makan terung...

Cik Puan Nurul berkata...

Safari09 ;terai laaa
mrs asida: tu la takleh makan bebanyak kan

mamalyna: susah tu masak tuk diri sendiri jelaa

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...