Mereka Yang Terbaik..!

12/06/2010

Satu Muharram detik permulaan..

"Satu Muharram detik permulaan perpindahan Nabi dan umat Islam dari kota Mekah ke kota Madinah"...

Lagu wajib kalau masuk pertandingan nasyid sempena Maal Hijrah time sekolah dulu beserta lagu tambahan pilihan kumpulan masing-masing seperti lagu sepohon kayu daunnya rimbun,lagu Al Mizan takpun Al Jawaher huhu..
Acik jarang masuk pertandingan nasyid nih maklumla gugup pentas la katakan..kalau join pun duk belah belakang-belakang.Padahal minat gak menyanyi(kantoi impian terlepas..)
Haha rasa cam nak tepek gambo suci bersih time sekolah dulu je tapi malangla takde scanner idok boleh kalians kutuk-kutuk gambo somot kering kontang acik dedolu sebelum plastic surgery lebih jelita seperti hari ni ahaksss..
Kalo time awal Muharram orang mesti buat bubur asyura kan..tapi acik tak suko la kalo yang manis-manis ni takde ke bubur yang lebih mesra lidah pedas ku ini..hihihihi
sesapa tak sengaja rajin masak bubur tuh jangan segan hulurkan daku ye sebekas..
''Selamat menyambut Maal Hijrah yang ke 1432H mana-mana rasa perlu diubah pada diri memasing maka berhijrah la kalians kepada sesuatu yang lebih baik''

gambar tiada kaitan dengan entri tapi ianya sungguh mabeless.



3 ulasan:

Elly & Emmy berkata...

selamat tahun baru..

semoga kita terus maju dalam mengejar kejayaan didunia mahupun akhirat..

TopsyTurvyMum berkata...

Salam Maal hijrah Nurul:)

dedulu pun kalau maal hijrah ni mesti ada pertandingan nasyid...seronok!

mmg marbeles trifle tuu..nak ckit!

Cik Puan Nurul berkata...

salam maal hirah semuanya..eleh sedapp lagiii trifle puan ttm buat coklat lagiiikkkk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...