Mereka Yang Terbaik..!

2/28/2011

Bila CPN bertemu Ahkak Geli..

Alhamdullilah sudahh kinyangg..sebenarnya tak de la kenyang mana pung sebab arini ai brekpes ngan oat segera shape control french vanila je dengan susu rendah lemak magnolia campuran oat..wah semuanya oat ekk biasakkla bukankah sedang dalam misi menyelamatkan badan..so sambil telan oat bayangkanlah sedang menyuap nasi lemak rendang ayam kah,roti banjir kah hahaha..sebenarnya ni la jugak menu yang acik ambik setiapkali bersahur 2-3 tahun kebelakangan ini..makan lah oat kerana ia dapat merendahkan kadar kolesterol dalam darah bukankah penyakit pembuluh darah antara pembunuh utama di kalangan kite yang sering terlebih makan ni..agagagaga mengalahkan doktor kalo bercakap(tangan di bahu,mata memandang keatas)..
so ekceli arini nak cerita tentang kejadian hari Jemaat malam baru ni..hihihi aritukan entah bila dok ingat plak Ahkak Geli ade wat giveaway kutu babi so kire acik ni peneka yang hampir tepatla meskipun terlepas hadiah utamanya ikang segar dari laut tapi Ahkak Geli tidakla membiarkan acik ternganga tanpa sebarang hadiah saguhati..so Ahkak Geli dengan bermurah hati telah menghulurkan tangan cenderahati yang enak yang khas datang dari kampung halaman beliau Kampung Kuala Pahang iaitu kepok ikang tamban super delicious..disebabkan kiteorang bukangnya tinggal berjauhan benor sepelaung je pung maka pertemuan di aturkan haha..kire bagi hadiah byhand la kan..kalo pos kang abihla digureng oleh abang posmen lak kepok tu hahah kempunan acik teruss..ekekekeke..
maka Sungai Ramal Junction Food Court menjadi saksi pertemuan 8 mata kami ahahaha..pasal Ahkak Geli kepingin benor untuk menikmati satay Willy yang terkenal dengan rasanya yang enak dan authentic serta lembut sekali dagingnya..Ahkak Geli sampai dulu kiteorang kendian sikit sebab tunggu abah Qaseh balik kije dulu takde la lambat benor lagipun lokasi pertemuan tak jauh dari kawasan penempatan kami..
setelah order dan makan pung pang..pung pang lupe plak nak snap gambo sebagai bahan bukti ahahah alerr lantakla asal hah sikit-sikit nak bergamboo kann..yang penting merasa gak Ahkak Geli ngan Abam geli Satay Williy maklumla biasakknya ujung-ujung bulan gini satay nya lekas aja sold out..sebelum berangkat pulang ke sarang memasing rumah,ahkak geli menyerahkan kepok ikang tamban hasil buatan pok sedara beliau tak lupe dengan pesanannya..''goreng terus tau malam ni..''
sememangnya dok sabor doh nok merasai kerangupan dan kesedapan kepok iteww..kami pung cepat-cepat balik umah lagipun abah qaseh nak kena gik site balik walopun jam sudah menunjukkan pukul 10 lebihh haissshhh kije 24 jam sehari nak wat guane kan..
inila ghupe kepok ikang tamban yang begitu mengiurkan..gureng sikit dulu pasal kalo gureng terus bebanyak nanti mulut ni tak reti nak berhenti kunyah pastu kang nak makan mende pulok kalo dah abis nanti ahahaha..
pada Ahkak Geli dan Abam Geli mekasih bagi kepok dan voucher Parkson tuhh..huhu
nantikan testimonial pemakan kepok tegar selepas ini...jeng..jeng...

3 ulasan:

TopsyTurvyMum berkata...

memang makan kepok susah nak stop.
hari tu MIL bagi kepok kemaman..
biasa sedap jerr..yang ni bila goreng tak kembang punnnnn..tak jemur kering betul2 katanyaa..
tapi buat apa jual jugakkan kalau tak kering betul?

*Miss Geli^ berkata...

ye ah..mung pung dak mboh doh amik gambo aku...

aku dokleh la kuorkan kamera..kamera aku kamera lama..jenis petik sekali, pahtu kena gesek gesek mende belakang tu...malu ah..hahahha

Cik Puan Nurul berkata...

TTM:kat ostolia takde kepok ikang kan huhu..gamoknya org tu dok nyabor dah nk jual hahah adeje alasan xjemur betul2.

miss geli:hek eleh benaran lupe dongg..padahal usung sana sini kamera gilee arghh sokmo gitu asal jumpe kenkawan di alam maya musti lupe nk snap gamboooo

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...