Mereka Yang Terbaik..!

5/17/2012

Kerinduan dalam kesibukkan

Salam..
aku kerinduan..dah kureng menghapdate belog..
nak buat lagu mana..
daku sibuk..cerita banyak gila..gambar pun banyak
tapi masa tidak ada..kalau ada masa pun apa aku peduli
jadual hidupku semakin hari semakin padat
dari sebelum subuh hingga menghampiri dinihari
nama je suri rumah dak sibuk ngalahkan pak menteri
suri rumah la sangat kuikuikuikui..
bangun pagi minum air masak atau air rendaman asam keping lepas solat subuh minum green tea tanpa gula untuk meningkatkan metabolisma
kemudian aktiviti kecergasan sama ada kayuh basikal,yoga,pilates mahupun senaman abs (abdomen)
lepas itu bersihkan badan yang berpeluh dan berbau asham juga sarapan ala kadar
pastu menjahit,pastu stop masak untuk anak untuk tengahari dan solat
pastu menjahit sampai petang kemudian siapkan makan malam
setelah itu malam pi aerobik dan gym pulak
abis aktiviti kecergasan sambung menjahit dan kerjaan lain
pastu tidoooo..zzzzzzzz
hujung minggu pun sibuk selain siapkan tempahan kadang-kadang kena kesana kemari cari barang itu ini,hantar tempahan orang,bawa anak bermain di taman,main badminton laki bini..mencuci mata tengok baju idaman nanti dah sampai masa akan kusarungkan ke tubuh genitku dan blablablaa..
inilah hidupku sejak awal tahun lalu maybe sampai ke hujung tahun huhuhu..
aku blogwalking pun sambil lalu je.. jenguk email sambil itu menjenguklah di laman sosiyal juga blog kenkawan kan..

dah jenguk kawan-kawan takkan takda bagi apa-apa kan..nah untuk uolss

 Sempoi punya lauk..puyuh salai tu beli kat pasar tani sepuloh hengget 3 ekor..   harum baunyaa
masak lemak cili padi je mudah dan senang kan...
serius sedap heheheh..

p/s : Penyakit menyogo di alam maya muncul pulak..adehh aku sedang cuba mengawalnya ni..
nanti ada kesempatan aku akan stori mori dan review tentang blogshop yang best ehhh..
nak cerita pasal diet dan senaman ada orang nak baca dak ehhh?




3 ulasan:

-gedek! berkata...

sosiyal ?

keh keh keh..!

LYAfrina berkata...

aummmm...
sedapnyer nmpak puyuh salai tu

Cik Puan Nurul berkata...

ankel : yelah sosiyal la

lyaafrina :meme sedak pung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...