Mereka Yang Terbaik..!

12/11/2012

Macam-macam hal berlaku..dugaan sungguh

Uwaa lama tak hapdate belog..konon nak hapdate hari-hari sudahnya nan hado..
bulan ni macam-macam hal terjadi..banyak aku nak stori mori tapi kesempatan takdo
banyak stori tertangguh sudahnya basi gituh jee..
ribu riban gambo yang ade hat dalam si dabak pun beratus-ratus tak sempat nak upload kat mana-mana pun
sebut pasal si dabak dah lama tak membokeh mahupun berfoto gediks
kalau dulu boleh dikatakan tetiap minggu haku bersidaian di Putrajaya
tertonggeng menerap sana sini hahah penah sekali nyaris nak tergolek dalam tasik time tu kat Taman Botani ke taman apatah yang selalu ade orang wat wedding garden tuh.

sekarang neh kalau aku ke Putrajaya pun hanya sempat untuk berlari-larian manja sambil skudeng lambakkan pengantin dok berfoto gediks terutama sekitar tasik kat hotel Pullman tu tempat apa tu dekat Pusat Maritim ke apatah..situ kan ade macam jeti yang boleh kita dok santai sampai julur kaki dalam air sumpah memang cun lah kalau nak berfoto gedik..

kat situ tak ramai orang berlari banyak bebudak pi mandi kat pantai buatan dan kolam renang je pastu pengantin memang ramai lahh..biasanya aku sorang je berlari hehehhe sebab ramai yang berlari kat Taman Seri Ampangan dan taman-taman lain jugak.
Antara sebab tak dapat hapdate belog selalu sebab Qaseh demam kali ni lama plak demam seminggu lebih gitu kan..dulu kalau demam dia suka dok dendiam sendirian gitu la ni tak dah..mungkin sebab jarang demam kan sekali bila dah besar sikit kena demam dan batuk dia asik moody je adoilah mengamuk je kerjanyaa..
dah la mek sorang neh tak suka makan ubat adoi memang mencabar sungguhh..dia plak tak suka dipaksa siaplah ade barang yang di baling..


 Risau neh menjadi-jadi plak baran dia.. ade ketika dia macam nak cedera kan diri sendiri tu yang aku risau..taktaulah sebab pengaruh TV ke apa tapi dia biasanya tengok kartun je hurmmm..sampaikan abahnya nak bawa jumpa ustaz tolong tengok-tengokkan manalah tau ade something ke apa tapi aku rasa dia nak perhatian je tu sajalah tu wat macam-macam perangai nak suh mak pak dok berkepit ngan dia je hihi

cobaan untuk ambil gambo passport sebabnya Qaseh menangis-nangis ketakutan masa pi ambil gambo kat kedai jadi orang kedai tu suh aku ambil sendiri kat rumah nanti bagi dorang edit bagai.

P/s : Risau neh cemana nak pulihkan semangat Qaseh sebab sejak tahun neh dia makin takut ngan orang yang tak dikenali..ngan sedara mara pun sama nampak yang tua-tua dan bersuara kuat macam dia nampak hantu menangis dan menyorok tau..balik kampung Qaseh memang berkurung dalam bilik je.Sebelum ni pi kedai makan ok je sekarang memang seksalah kalah bawak baby..nampak pelayan dia menyorok bawah meja..memang takleh nak wat pa tidak kang dia asik tutup mata dia ngan tangan..makan semua taknak.

2 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

bahahaha..nasib tak tergolek betul dlm tasik!

berapa umur Qaseh ni? Takut pada stranger nya macam teruk juga..Kena study cause nya...Macam sesetengah patient kanak2 saya, mereka jadi takut lepas discharged dari hospital..Pengalaman duduk di wad(kena cucuk jarum, etc) menyebabkan mereka fobia dgn org dewasa/strangers

Cik Puan Nurul berkata...

qaseh umurnya 4 thn lebih tahun dpn 5 tahun..dia truam dgn suara org suka jerit kuat2..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...