Mereka Yang Terbaik..!

1/18/2011

Saya bengang dengan makhluk ungu tuh..

Hari ni lewat menjengah belog..bangunnya kemain awal tapi ni baru leh nak membalas emel bagai dan mengurusi kerja-kerja 'opis'(dan..dan je kan) sebabnya budak kecik tu bangun awal pulok sesubuh hari dah bangun haissh kalau beliau ade jangan harapla nak berbelog bukan apa nanti kena berebut dengannya pulokk..seronokla beliau pagik tadik bangun awal boleh merempit naik motor ngan abahnya gik kedai sebelum abahnya gik kijee..maklumla abahnya manjang sibuk akhir-akhir ni weken lepas je budak kecik sedih(padahal maknya yang lebih) tak dapat gik memana sebab abahnya kije full sampai tengah malam harus rerajin katanya tak lama lagik Tahun Baru Cina meskipun kita tak beraya tapi bos beraya maka kalau bos senang hati kita gak yang terkena tempiasnya hahaha.. so demi mengubat kesepian kami anak beranak abah Qaseh belanje kami makan..kekdahnya makan kat restoran Village View(tempat biasa) cuma kat cawangan lain je yang tak jauh dari Hentian Kajang tuh biasa makan kat Sungai Ramal tu takpela mana-mana pun sama hukhuk.. chicken boxing peberet abah Qaseh..sejak 6 tahun lepas tah bila bini dia nak buat asyik tangguh je kan hukhuk

nyummmm..nyumm kerabu ikan bilis ni yang best selalu kalo kat restoran Mali kat Kajang tu dia campur mangga sekali ni tak tapi still pedas terangkat..lama tak buat kerabu mangga harus ni buatnya..kami makan tomyam pedas gak haritu...tuk cik Qaseh roti telur nak roti pisang dah abis pulok.

ntah mimpi bende selalunya saya jarang minum ais kalo makan kat luar biasa mesti amik yang suam-suam kat rumah pun jarang minum ais dan-dan hari tu leh lak minum ice blended mocha ni hikhik..sebenarnya nak minum lai chi kang suam tapi non adooo pulakkk..not bad sedapp gak tapi buat daku semput dan kelelahan hahaha xmo dahla minum ais hukhuk.


hah nak tau makhluk ungu mana hok saya hamun tuh..sape lagi beliau nilahhh...





Kenapa..?sebabnya salahku jua memperkenalkan dengan cik Qaseh maka beliau hari-hari bangun pagik sibuk nak buka PC layan video Barney ni nyanyi tu belum dia godek-godek video dia masa dia kecik debab dulu pastu gelak sorang-sorang..maknya nak pinjam PC tuk hapdate belog pun tak boleh sebab lagi mudah kalo hapdate guna PC,kerana pandanganku lebih terang tapi sekarang ni susahla dah kena kongker dengan beliau,la ni abih jahanam lak keyboard dibuatnya duk ketuk-ketuk bila bengang video Barney dia dah abis..ni duk pikir harus ke idak nak beli CD Barney kat beliau huhuhu..


2 ulasan:

Elly & Emmy berkata...

nampak sedap kerabu ikan bilis tu.. baik mu beli CD makhluk ungu tuuu.. dari pada mu kena beli lappy baru..

Cik Puan Nurul berkata...

mmg sedapppp punnn huhuhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...