Mereka Yang Terbaik..!

2/08/2011

Banyaknya nak cerita...

Wahhhh..bizinyaa sampai tak terlayan belog ni hukhuk..sepanjang minggu lepas banyak gak kejadian yang diingini berlaku ade gak yang tak diingini pun berlaku gak ecehhh..biasakkla kan takkan semuanya sempurna pasti ade cacat celanya kan..sabtu lepas order popia comel berbentuk jejari atau nama omputihnya crabstick popia kat mamalyna aka ejan sempatla jumpa beliau ngn Lyna sebelum depa nak berangkat ke Alor Star kan..sedap popia ni kononnya order nak bawa pi piknik kat PD last-last abis dulu hukkk.. yang ni digoreng pagi Ahad 30 Januari tu sebelum nak gik Ikea..siap tapau bawa bekal makan dalam kereta maklumla hari tu kan ujan turun tak renti-renti konpem perut pun lapoo je.kali ni cam tak syok pi Ikea sebab Qaseh wat perangai,walopon dah berkali-kali gak pi Ikea belum pernah saya try meatball yang femes dan dikatakan kononnya sedapp bebenor..so gigih gakla beratur pepanjang,pastu terserempak lak ngan pelakon comel Fouziah Ghous(erk betul ke eja ni)..memang comel la dia pun beratur gak tak sangka orangnya kecik molek je..dalam tb je nampok besoo huhu..kali ni saya makan seorang diri je sebab Qaseh duk ngamuk-ngamuk tarik tangan abahnya ajak gi kat tempat mainan budak...agaknya sebab hati marah maka saya rasa biasa-biasa aja meatball tu takdela kesedapan sesangat seperti yang terbayang di fikiran bolehla..siap tak abih makan nyesal lak amik 10 ketul huks

balik dari Ikea pi umah ex schoolmate saya Wani aka mama Khalis kat Batu Caves memang telah dipelawa beliau beberapa hari sebelum tu..nak jamu nasi ayam katanyaaa...gigih memasak nasi ayam sorang diri meskipun dia baru balik kije shift pagi..Wani seorang nurse kat PCMC..

Ni Ain bekas wartawan yang dah taknak jadi wartawan salah sorang rakan di alam persekolahan yang turut hadir di hari kejadian dia dok tak jauh dari umah Wani so senangla nak mai kan..sebab belum berkeluarga Ain bawa askar-askarnya(anak-anak buah)



budak kecik ni perasan baby..sebuk nak main walker oranggg..


kuah lada erk yeke namanya yang akan dimakan dengan nasi ayam sedang mendidih di atas piyukkk..nyummmm..nyumm




tuan umah kedaung dengan Ain sedang menikmati dessert yang didatangkan khas dari Kajang..begitula saya kalo nak pi mana-mana walopun berangan-angan kononnya hari tu takyah sentuh dapo tetap sentuh dapo kekdahnya..Wani nak makan sangat puding trifle maka saya buatkanlaa ..masing-masing kenkawan saya ade makanan peberetnya hok ni nak makan tu,hat ni makan ni so kalo pi umah depa harusla bawak something kan..






lama kami lepak kat umah Wani..sampai papa Khalis pun dah balik umah hhuhuhu..





Qaseh ngan abahnya menikmati murtabak pisang yang dibawa pulang oleh papa Khalis..


cerita pi PD nanti akan menyusul sebabnya gambo tak ade la pulok boleh lupa nak snap gamboo..gambar banyak kat kamera kawan saya tunggu dia upload dulu la..


sesapa nak ajak kami terjah umah anda plakk..,mehlaa kami dengan tak malunya sudi jerrr







1 ulasan:

::Mamalyna:: berkata...

nurul, ejan penah pegi IKEA dan makanler meatball yang menjadi pujaan ramai tue... ai pun time tu cam nurul jugak, tak dapat menghayati sepenuhnya kesedapan meatball coz jika nurul, nafsu terbantut sebab Qaseh.. ejan plak, time tue ayahlyna boleh sakit perut...

nurul, ejan pinjam gambo popia tuk wat entry...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...