Mereka Yang Terbaik..!

3/14/2013

Cerita Sebalik Gambar

Salam u olls..
Jarang berblog menyebabkan banyak cerita tertangguh jadi hari ini cuma nak tepek gambo kendian letak sebaris dua cerita(sebaris dua lah sangat kan..standby biskut dan kopi sesiap uolss)
Ahkak nak tepek gambo makanan jehh yeaa..

Sesekali ahkak rasa teringin sangat nak makan ni..yea ahkak tau ni bukan makanan yang menyihatkan tapi disebabkan ahkak tetiba rasa mengidam yang amat sangat ahkak pun gigih beli sebungkus Maggi Asam Laksa..buh telur sebijik..emmmmmh hilang kempunan hahahahah
Licin uolsss..

Ini plak menu buka puasa minggu lepas kot..buat ayam goreng dalam mayonis..resepi uolss google yaa rasanya dalam blog ni pun ada tapi biasalah ahkak dalam mood malas  sekarang neh..dah pernah buat dah dolu-dolu..ia sesuai tuk budak-budak tauuu.. ahkak makan seketul dua jehhh tuh pun dah rasa macam bersalah sangat hahahahah sebab ia sangat yummy..

Akhir-akhir ni gila makan tomyam..asik nak tomyam je walhal memang dari dulu suka makan tomyam minggu ni je dah 2-3 kali makan tomyam yang makan kat kedai pun ada yang buat sendiri pun ada..
slurrrp..licin juga tom yam seperti kebiasaannyaa..lagi pedas lagi masam lagi-lagi sukaaaaa

Ini plak nikmat yang tak bisa didustakan..ohhhhhhhhhhhhh tak taulah kalau ada yang tak sukaa..
Makan ni kongsi 3 orang..ahkak makan sikit je dalam 2 sudu je kot sebab sedap sangat..makan kena jaga jika terbabas mahukah kembali kembang seperti dulu..penat uolsss

Ok seterusnya uolss
Ni spaghetti sayuran sebab tak guna spaghetti tapi ahkak tukarkan dengan batang brokoli dan lobak merah di parut memanjang..tang untuk sos masak macam biasa..buat sos pasta ke apa kan..ahkak buat sos bolognes dan buat bebola daging..bebola daging tu dibakar dlm oven yea uolss..nak goreng dalam kuali pun boleh tapi saja sebab ni menu sihat kena jaga semuanya..kurang minyak,lelemak dan garam..
Sayuran yang diparut tuh ahkak panaskan dalam kuali non stick letaklah sikit je minyak zaitun kendian masukkan sayuran tadi seperti gambo di bawah ni
  Masakkannya biarkan ia lembut  seperti spaghetti yang direbus hingga al dente tu kan pastu masukkan sos pasta sama ada korang nak wat sendiri macam ahkak atau beli je yang dalam botol tu..gaul rata kalau ada parutan keju parmesan yang rendah lemak boleh masukkan sekali..pehtu siap bleh makan ngan bebola daging atau hidang begitu saja.

Gambo last sebelum nak pi menyibukkan diri dengan kerjaan yang tak abis
2 ketul wholemeal pau beli yang frozen jeh kat Giant tu..beli pun 2 ketul je..seketul ahkak buat makan sahur seketul lagi tinggalkan tuk encik abang makan untuk sarapan..kenyang sangat makan seketul neh..inti nya ayam..yang penting pau neh tak manis..
Nanti-nanti nak belajor wat pau lah..Qaseh suka plak makan pau inti kaya hijau sekarang neh.

**gambo-gambo neh maybe uolss penah tengok kat fb ahkak haha sebab ni semua gambo yg di upload dr telefon dan ade yg dari instagram ahkak huhu..

2 ulasan:

Daddy Ziyyad berkata...

saya tak geti nak makan megi guna chopstick..hahaha

Cik Puan Nurul berkata...

hehe trylah cuba..mula2 susah lama2 senang je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...